lördag, november 24, 2007

Inget fick jag gjort...



Igår började snön åter falla, och imorse låg marken vit och från himlen strålade solen. Underbart vackert! Efter en hel vecka med gråväder kändes det som den första morgonen på många dagar. Hoppas nu snön får ligga kvar, det blir så mycket ljusare och vackrare då.

Vad konstigt det är... vissa dagar känns det som om inget blir gjort, även om man egentligen uträttat ganska mycket. Idag var en så´n dag. Det känns som om inget blivit gjort, antagligen för att jag inte hunnit med just de sakerna jag hade tänkt mig. Men i själva verket har min man fått en monsterlång sovmorgon, jag och barnen har varit ute och lekt, och sen varit och tittat lite i affärer samt storhandlat. Väl hemma har jag hunnit steka pannkakor och utfodrat barnen med lördagsgodis och nu ser de på Bolibompa. Klockan är inte ens sju, så jag hinner säkert med lite till, men ändå... denna känsla av att inte hunnit med det man måste, bör och vill... Nåja, ikväll ska jag avsluta mitt senaste syprojekt iaf, så det får ni kanske se imorgon.

Ha en skön kväll!

fredag, november 23, 2007

Smällkarameller

Igår gjorde jag smällkarameller med barnen. Jag hade hittat fina bokmärken med disneymotiv i pastelliga färger, som barnen fick välja bland. Karamellerna blev jättefina och barnen var väldigt nöjda! Nu står mer silkespapper på inköpslistan, och sen blir det nog ett gäng till. Kanske gör jag ett par lite mer vuxna då också.



Men jag måste nog ändå erkänna att jag också fick två smällkarameller, och jag valde "Aristocats" och "Lady och Lufsen"...så vuxen är jag.... :)

God Natt & Sov Gott!



torsdag, november 22, 2007

Det smakar jul!


Igår fick jag ett ryck (eller sug snarare!) och bakade en omgång muffins. Denna gång blev det julmuffins, och jag har skrivit om dem en gång tidigare, men då som spindelmuffins. Nu gjordes de utan glasyr, och de slank ner lätt som en plätt hos hela familjen. Sonen surade visserligen en stund över att han bara fick en, men annars var allt frid och fröjd :).

Här kommer recept för den som vill prova:

Julmuffins 12-15 st

100 g smör
0,75 dl mjölk
1,5 dl socker
2 ägg
0,5 g saffran
2,5 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 näve russin

1. Sätt ugnen på 225C. Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Rör i saffran.
2. Vispa ägg och socker luftigt i en skål.
3. Blanda allt mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål innan du vänder ner det i äggvispet.
4. Rör om samtidigt som du häller i smörblandningen.
5. Rör i russinen och fyll muffinsformarna till tre fjärdedelar.
6. Grädda mitt i ugnen i 11-14 min. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Julklappstipset idag får bli en fin korg fylld av hembakta muffins, och kanske,kanske kan man pula ner en liten tvål i korgen också :)....



Önskar er en bra dag!

onsdag, november 21, 2007

Välkommen in...


i mitt vardagsrum!

Så här ser det ut när man kommer upp från trappen. Som ni ser har vi inget på väggarna och inga gardiner. Det beror på att jag har lite svårt för tavlor, men så såsmåningom kommer nog en och annan upp. (Vi är ju ganska nyinflyttade fortfarande...) . När vi hade målat om så kändes det överflödigt med gardnier, för vi har en underbar utsikt och på sommar och höst så fylls vardagsrummet av färger från naturen utanför. Nu kommer jag att sätta upp gardiner till advent, och sen får vi väl se om de åker ner igen efter jul eller om de får sitta kvar.



Som en av de tappra få, visar jag upp något av det fulaste vi har, nämligen vår tv! Den står på en tvbänk från Ikea, som jag målat om. Småborden på sidorna är lack-bord från Ikea, också de vitmålade.

Jag är nöjd med vårt vardagsrum, det är lugnt och rofyllt, och det enda rum i huset som man inte snubblar över leksaker :). Det är dock inte färdigt än, utan det ska införskaffas mattor, någon mer soffa osv... Men det får bli en annan dag, som vi brukar säga om det mesta :)

En annan dag ska ni också få se andra halvan av rummet, där myshörna, vitrinskåp och böcker huserar...



Underbara utsikten från vardagsrumsfönstrena är till stor del ansvarig för att vi bor i det här huset. (Vart tog snön vägen, jag vill ju ha vinter?)



Min ersättning för vad jag längtar mest efter just nu, nämligen en liten katt! Den här godingen sitter i fönstret och myser i skenet från mitt ljusbord om kvällarna. Visst ser han väl nöjd ut...


Dags för dagens julklappstips!
Jag är lite enformig kanske, men idag blir det tvålar igen! Dessa supersöta små tvålar har jag hittat på Countrystyle, och kanske ska jag köpa ett paket och dela upp, så många kan få varsin liten godbit. Perfekt att lägga i en gåvokorg, eller presentpåse med smått och gott!

Ha en riktigt skön dag!

måndag, november 19, 2007

Nästan en repris



Hoppas ni haft en trevlig helg!
Själv är jag fortfarande dunderförkyld, plus att fyraåringen också är sjuk, så jag har inte fått nå´t gjort på hela helgen.
Så idag får jag visa min lilla ljusstake som jag målade vit för ett tag sedan. Ni minns kanske att jag hade fått två stycken ljusstakar, och detta är alltså nr 2 som fått åka ett varv under penseln. Jag har sprungit runt lite med den i vardagsrummet, och tillslut fick den stå i ett av fönstrena. Det får ni nog se mer av imorgon, då jag har tänkt visa halva vardagsrummet :).

Dagens julklappstips är en fin presentask med små gästtvålar. Jättesöt ask som jag gärna skulle ge bort i ett fint litet paket.
Tvålarna kommer från Mixin, där jag också lånat bilden.


Ha en trevlig måndag!

torsdag, november 15, 2007

Prydnader för trädgården

Idag satte jag upp ett par talgbollar i en vinbärsbuske, och en stund senare vimmlade det av vackra småfåglar utanför köksfönstret. Minst 10-15 blåmesar och talgoxar trängdes runt busken och runt den kokosnöt som hänger på lillstugan. Så mysigt att kunna sitta i köket och titta på dessa vackra små varelser som far runt utanför fönstret.

Det är dessutom ungefär allt jag orkar med, för jag har blivit sjuk. Jag tål inte dessa dagisbasilusker, utan blir brakförkyld. Nästan lite pinsamt...tre dagars inskolning avklarade, barnen är glada och friska, men mamman kommer med små ögon och röd näsa... Jaja, jag hoppas barnen slipper bli sjuka i alla fall.


Dagens julklappstips kommer direkt från min fyraårige son, som förklarat att han ska ringa till tomten och säga åt honom att slå in ett paket med en ladugård i. "Åsså öppnar ja dä på julafton!"

Vi kikade genast på datorn, och hittade den här lantgården som föll sonen i smaken:






Vi hittade den på Lekmer, och därifrån har vi också lånat bilden.

Ja, vi får väl se vad tomten kommer med i år, det är en lång önskelista han kan välja från :) ...

Till sist måste jag ju berätta om min goa dotter... Sur och tvär efter en för sen och för kort middagsvila gick hon runt och tjurade. Det enda som tydligen hjälpte var att få sitta i vuxenfotöljen en stund och läsa "Motorbörsen", hennes favorittidning :) Pappan påstod att han förstod henne precis :)




Trevlig kväll, önskar jag er alla!

onsdag, november 14, 2007

En ängel i mitt hus!

Nu har jag äntligen sytt klart min första Tilda-ängel. Även om jag tycker att hon är söt, så blev jag tyvärr inte helt nöjd. Hon blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Tror det beror på att hon blev lite väl blek kanske. Nåja, hon har iaf funnit sin plats i vardagsrummet, och där får hon väl sitta tills jag vet vad jag ska göra med henne :). Nästa syprojekt tror jag ska bli efter eget mönster, om jag nu inte ångrar mig förståss...

Dagens julklappstips är en film, nämligen "Nu är det jul igen 3".
Den är antagligen jättelarvig, men jag vill ha den ändå! Jag älskar julfilmer (ser så många som jag hinner under julen) och vi ser både 1:an och 2:an varje år. Och trots jag inte ens tycker att 2:an är särskilt bra, så vill jag nu ha 3:an också. För det är sååå mysigt med jul, tomtar och snö :), det gör inget om det är lite fjantigt och fånigt.




Avslutningsvis vill jag tacka er som tittar in hos mig! Jag blir så glad när jag ser att det faktiskt är en liten skara som hittar hit var dag. Och allra gladast blir jag förståss på er som lämnar små avtryck efter er :) !!


Tack för titten och ha en riktigt skön onsdagskväll!

måndag, november 12, 2007

Blomstersmycken

Måndag igen, usch vad fort helgerna går!
Idag började barnen inskolas på sitt nya dagis. Båda två var jätteglada och lekte massor, känns bra för en nervös mamma :).

I helgen gjorde jag lite blomstersmycken, ett med hjärtan på pinne som nu sitter i min cyklamen i vardagsrummet. Och så snurrade jag äntligen upp mina murgrönor på båge. Runt murgrönorna fäste jag ett litet pärlhjärta med ett glahjärta inuti. Egentligen har jag gjort hjärtana för att ha i julgranen, men jag tycker att det blev fint så här med.
På kortet ser ni också min nya, fina elljusstake som får stå framme redan nu.


Dagens julklappstips är en fin skylt att ha på tvättstugedörren! Den skulle jag gärna ha när tvättstugan, och dörren, blivit ommålad. Skylten har jag hittat på Mixin, där jag också lånat bilden.

Ha en skön kväll!

lördag, november 10, 2007

Vinter!

Nu har vi vinter här hos oss!
Idag har barnen både åkt pulka och gjort snölykta, och det har varit så fint hela dagen. Jag övergav pappan, barn och hund och tog en promenad alldeles för mig själv. Så underbart att ha skogen på baksidan av huset, bara gå rakt in och så är man på väg, på små barriga skogsstigar. Jag gick en lagom lång runda som går genom skogen, över ett fält, fram till en hage och så hem igen. Tyst och vackert med glittrande snö och total frid. De enda jag mötte var korna i hagen där vägen tar slut. Stora och lurviga, nyfikna men avvaktande tittade de på mig över staketet. Jag hyser en varm känsla för kor, tycker de är så fina med sina snälla ögon och vänliga själar. (Jag är, som ni hör, en äkta lantis!)
Allt jag egentligen saknade på denna underbara promenad, var en hästrygg att sitta på, då hade upplevelsen av vinterskogen verkligen varit perfekt...


Dagens julklappstips är en underbar virkad elefant! Den är så söt, och jag hade gärna gett den till nå´n liten krabat, om jag hade haft en sådan på julklappslistan. Elefanten har jag hittat på Green Jelly Toys, och där har jag också lånat bilden.

Hoppas ni har en riktigt skön lördagskväll!


fredag, november 09, 2007

Mosshjärta


Igår fick jag för mig att jag skulle göra nåt av mossa och hönsnät, som jag vet att många andra gjort. Det var min debut som mosskreatör, men ett hjärta blev det i alla fall! Stort blev det också, så jag tänkte hänga det på dörren, men det hamnade sen istället på trappen till stora entrén. Där får det dela plats med ljung, lanternor och en elefant (ni vet väl att elefanten är en lyckosymbol?).

Dags för dagens julklappstips!
En fin burk med kakmått i skulle jag gärna få av tomten! Kanske inte på julafton, men i ett litet adventspaket, så man hinner baka årets pepparkakor med de fina hjärtformarna. Burken är bara så fin, jag älskar dessa gammeldags emaljerade burkar! Kaksetet finns på Countrystyle, och därifrån har jag också lånat bilden.


Ha en underbar fredag!

torsdag, november 08, 2007

Vårt sovrum


Idag tänkte jag visa vårt sovrum.
Jag tycker själv att vårt sovrum är ganska mysigt, men jag ser på korten att det ser kalt ut... Jag får väl piffa lite mer :).

När vi flyttade in i juni var sovrummet randigt i mörkgrönt och ännu mörkare grönt. Utan tvekan det fulaste rummet i huset, och då kan inte de andra rummen skryta med sina vackra väggar, om man säger så. Jag kunde inte sova, och var på vippen att gå till farbror doktorn, men så målande vi om, och sedan dess har jag sovit hur gott som helst!
Jag är jättenöjd med väggarna som är målade i en ljus gulaktig nyans som heter "Kenya mild" från Nordsjö. Väggarnas färg skiftar beroende på ljuset utifrån; gulare vid sol, gråare vid moln.

Säng, sängbord och byrå skulle jag gärna byta ut, men det får bli när jag inte har så mycket annat som står före på priolistan. Bredvid byrån står en gammal pall med broderad dyna. Någon dag kanske den blir ommålad och tyget utbytt, men det gamla har sin charm med, så vi får se... Hyllan över byrån är ett fönsterbräde som min pappa gjorde åt mig när jag flyttade hemifrån. På smyckesträdet hänger halsband och armband som jag knåpat ihop. I rummet finns flera änglar av olika modeller, bl a en som jag haft sedan jag var barn (som hänger i fönstret) , och på hyllan ligger en som jag köpt för att den är så lik min dotter :).


Nu till något helt annat!
Jag tänkte försöka att från och med idag, i varje inlägg, ha med ett litet julklappstips. Något jag gärna skulle vilja få eller ge bort i jul. Här kommer dagens:



En klassisk spis ifrån Brio, men den här nya varianten är vit.
Jag tycker den är jättefin, och skulle gärna ge den till mina barn, om de inte redan haft en röd. Denna spis har jag hittat på Lekmer. Visst är den fin?


Tack för titten &
ha en skön kväll!

onsdag, november 07, 2007

Snö!!

Inatt har första snön fallit!

Jag är så barnslig, jag bara älskar när det snöar för första gången på vintern! Imorse var det stora, mjuka flingor som föll utanför sovrumsfönstret och jag blir så lycklig!
De ursprungliga planerna på att gå ut och leka med barnen i det vackra vita, föll dock bort efter jag varit ute och fotograferat; det är blött och klafsigt. Det ser finare ut innifrån, än vad det känns utifrån om man säger så. Nu regnar det lite dessutom, men det låtsas jag inte om...
Men vi har sett julfilm och ätit pepparkaka redan nu på förmiddagen, och sen vankas en del pysslande, så det går nog ingen nöd på oss :)!


Hoppas ni har en bra dag!

tisdag, november 06, 2007

Nya ljusglas!


Idag köpte jag mig två fina ljusglas i fattigmanssilver.
De fick stå på ett av mina små bord som står vid tv-bänken. Där står även min ommålade stora träljusstake som jag visade för några dagar sedan. (Nu är den dock utan ljus, för jag måste köpa mig en ljusvässare. Det är så små ljushål i den, och det tar evig tig att karva i fem ljus med bordskniv... Någon som vet var jag hittar ljusvässare?)
På bordet står också en söt lykta, som jag är mycket förtjust i, på ett ärvt silverfat och några blockljus som fått fina flaskunderlägg till ljusfat. Hjärtat på ljusstaken har jag knåpat ihop själv, och har tidigare hängt i sovrummet, men blev finare här tycker jag.

Trevlig kväll!

måndag, november 05, 2007

Så här eländig...


ser man ut när man försökt fånga en sork, och istället slitit av en klo. Eller snarare; en tripp till veterinären, en sövning, en liten operation och en tratt senare...DÅ ser man såhär eländig ut!

Minus tratten så ser nog jag ungefär likadan ut tror jag, den här måndagen har inte riktigt varit av denna världen. Skadad hund, barn som blöder näsblod, nästan krockat...uj uj, trött är jag nu...


Med hopp om en lugn kväll för oss alla!

lördag, november 03, 2007

Försmak av jul


Igår gjorde jag spindelmuffins efter ett recept i Aftonbladet. Det var det "halloweenigaste" som gjordes i vårt hus. Inte ens en pumpa på trappen blev det, fast jag hade planerat att vi skulle ha det. Iaf gjordes dessa muffins, som visade sig vara JULMUFFINS undercover :)! De innehåller både saffran, russin, apelsin och kanel, och de blev verkligen som en tjuvsmak på julen. Speciellt som jag drack årets första glas julmust till! Jag kommer nog att göra fler att stoppa i frysen, fast utan glasyr. Smidigt att ha när någon tittar in på en fika. Klicka HÄR för recept!

Fick hem en beställning från Ellos igår också. I det paketet hade det råkat :) slinka med en grötskål och en kanna, som jag hittade på rea där. Jag är inte helkär i den enögda tomten, men resten av dekoren är jättesöt. Modellen på kannan är också jättefin, men det var så svårt att få bra kort, så jag får visa mer en annan dag. (I bakrunden syns det otroooligt vackra fuskkaklet vi har i vårt kök...urk...)

Ha en skön kväll!

torsdag, november 01, 2007

Nya ögon och intressen



När vi flyttade i sommras var vi under stor tidspress, och mycket som man kanske borde tänkt över nogrannare gick av bara farten. En så´n sak var att vi gjorde oss av med massor av saker, med tanken "har vi inte använt den/det tidigare kommer vi inte att göra det i framtiden heller". Den här filosofin är ju inte helt klockren, om man så säger, för det kan ju hända att man tex ändrar inredningsstil *hrm...*
Vi gjorde oss av med en stor staffansljusstake som via min mamma skulle skänkas bort, och som jag har grämt mig över detta! Jag har aldrig tidigare tänkt på att man kan måla om, ja allt, utan sett på saker som de ser ut för stunden. Men nu ser jag så gott som allt med "vita ögon", och jag vill ha min ljusstake tillbaks! Men borta är borta... Men så har min snälla pappa gått runt i antikaffärer och loppisar och köpt två andra ljusstakar åt mig. Vad glad man blir över så´na överraskningar!!
Nu har den stora fått ny färg, och den blev så fin! Vet inte riktigt vart jag ska ha den, men den få stå på ett litet bord i vardagsrummet så länge.

Min nya hobby att sy figurer ur boken "Tildas jul" har fått bra fart tack vare mina barn. Min fyraårige son har tittat i boken och önskat sig en gås. Sagt och gjort, en gås blev det, och en glad unge fick man på köpet :)! Och för att det inte skulle vara orättvist sydde jag en nalle till min tvååriga dotter. Som hon älskar den här nallen! Det är extra kul eftersom hon inte är så förtjust i leksaker och gosedjur. Hon har en docka som är viktig för henne, och nu den här nallen också. Superkul!
(Lite synd bara att jag inte visste att jag gillar att sy, jag har varit föräldraledig väldigt länge, och nu börjar barnen dagis nästa vecka, typiskt... *skratt*)

Sist vill jag bara TACKA er som kikar in här! Och ni som lämnar kommentarer gör mig såklart lite extra glad :)!


(Nu ska jag ta tag i julklappsbiten, för inatt drömde jag en mardröm om att jag gick till sängs den 31/10 och vaknade den 24/12! Panik rådde och min jul blev förstörd för att inget var klart... Bäst att börja alltså, så mina inre orosmoln skingrar sig lite :)! )


Ha en underbar dag!