fredag, februari 29, 2008

Boktips!



Den här fina boken fyndade jag på bokrean igår, "Kladdkakor" av Maria Öhrn, för 49 kr. Jag är en stor kladdkakeälskare så jag kunde liksom inte motstå den :) Misstänker tyvärr att den inte kommer att hjälpa mig minska midjemåttet, men det är en smäll jag är villig att ta.
Idag blev jag sugen på att provbaka lite, och frågade min man om han tyckte det var helknas? Han tog gärna lite fredagsfika sa han, men tillade: "Men du vet väl vad man blir av kladdkakor?" "Ehh...Kladdig?" sa jag :)

Dessa var det jag blev så sugen på, "Sega chokladrutor":



Ser inte så tokigt ut, eller hur?

Nu har jag faktiskt bakat dem också, och jag måste meddela att jag tyvärr inte kan ge er receptet.. de är nämligen livsfarligt goda!!
Hihi...näe, ni får förståss receptet imorgon :)


Alla bilder är tagna ur boken "Kladdkakor"


Ha en riktigt skön fredagskväll!

torsdag, februari 28, 2008

Påskpyssel!


Tack för era rara kommentarer. Jag blir ständigt både glad och förvånad över att man kan hitta så fina vänner därute i bloggvärlden!
Jag har inte glömt er, men jag hinner inte med riktigt allt jag vill just nu... men imorgon ska jag hoppa runt till er allihopa!

Idag bjuder jag på lite påskpyssel! Jag har fixat iordning några påskägg, och jag blev riktigt nöjd :)
(De kommer att hamna i pysselbloggen imorgon, så kika in där för fler bilder, om ni tycker om dem!)


Ha en skön kväll!


tisdag, februari 26, 2008

Lite av varje... men mest tulpaner...



Vad kul att så många av er gillade bilderna på vår knasiga hund! Korten är tagna när hon var valp, och precis hade börjat träna på sin karriär som proffs-slappare :)

Idag får ni se en hel massa kort på mina vackra ljusrosa tulpaner som jag köpte igår! Igår, när solen sken från blå himmel och man kunde känna våren i luften, kändes det som ett måste att ha lite rosa tulpaner, jag kunde inte motstå dem...




I går läste jag ut "Jag minns att jag sprang" av Ron McLarty.
Åh, så bra den var! Det är en fantastisk historia om Smithy, en överviktig medelålders man, som sätter sig på sin cykel och genomför en otrolig resa genom USA. Berättelsen om resan varvas med berättelsen om hans uppväxt, och bildar en riktigt läsvärd historia. Meningarna är lite underliga ibland(jag misstänker att det är översättningens fel.), men bortsett från det är boken jättebra! Boken påminner lite i stilen om "Gilbert Grape" och "Forrest Gump".



Nu måste jag pusha lite för att ni ska gå in på "Sällsynta dagen" och skriva under namninsamlingen där!
Det handlar om att: "personer som har sällsynta diagnoser ofta upplever svårigheter som förknippas med "sällsyntheten", och behöver förbättrade resurser av samhället främst i kontakten med vården".
Att man överhuvudtaget har någon form av sällsynt diagnos ger nästan automatiskt problem på det sättet att man möts av fördomar. Dessutom gör okunskapen att människor runt omkring blir osäkra, och att man därigenom får ett underligt bemötande.




Nu förstår ni kanske att jag har en anknytning till någon med en sällsynt diagnos eftersom jag väljer att ta upp det här...

Min M har ett syndrom som heter 22q11-deletionssyndrom. Det som skiljer henne från de flesta andra är att en liten del av hennes 22:a kromosom fattas. Detta syndrom kan yttra sig på en mängd olika sätt och ge en hel massa olika problem, men behöver heller inte yttra sig alls. Det finns människor som har levt hela sina liv utan att veta om att de har detta syndrom.
Det enda symptom som M har haft är det hjärtfel hon föddes med, samt att hon har ett något svagt immunförsvar. Detta är dock svårt att få folk att förstå, för om släpper man ordet "syndrom" över sina läppar så ändras genast människors syn på vår dotter. Detta har vi märkt bla i kontakten med förskolan.

Det är enormt viktigt att kunskapen ökar om de sällsynta diagnoserna så att människor som min dotter kan få växa upp i ett samhälle där man ser dem för vilka de är och inte dömer dem på förhand. Och så att de kan få den hjälp de behöver i vården, utan att först behöva undervisa och överbevisa vårdpersonal.
Vill ni veta mer om 22q11-deletionssyndrom kan ni hälsa på hos Abbe, eller läsa på 22q11-föreningens hemsida.



Jag har pysslat lite i helgen... Nu finns det nytt i pysselbloggen! Och mer är på ingång, lite av varje, så håll utkik :)



Ha en skön tisdag!

fredag, februari 22, 2008

Ville bara




önska er en riktigt skön helg! Hoppas ni hinner koppla av och ta det lite lungt, det kan behövas ibland.
Vi ska till mina föräldrar och fira barnens morfar och lillebrors flickvän, som båda fyller år i slutet av februari. Det ska bli roligt att träffas, och skönt att bli bjuden på mat!
En sväng till Ikea ska vi också försöka hinna med, men inte för min skull tyvärr ;), utan mest för att handla presenter. Kanske kan iaf en liten vas få följa med hem, jag suktar efter en liten pastellrosa (överraskad?!) glasvas...


Ha en skön kväll!

torsdag, februari 21, 2008

Rosa!



Idag när jag var och handlade nödvändigheter så fick en del mindre nödvändiga saker följa med hem också. En efterlägtad tidning, en ny blomma till sovrummet och två söta muggar som jag bara var tvungen att ha :) Ser ni hur alltihop går i sött pastellrosa? Jag är så svag för pasteller, och speciellt rosa, och särskilt såhär i väntan på våren...

Muggarna är ljuvliga, jag kunde inte motstå dem :)






Tror ni att jag har fått något vettigt gjort idag :) ?


Ikväll har jag dock MASSOR måsten att göra, och så ska jag försöka hinna med att titta in till alla er andra!


Ha en fin dag!

onsdag, februari 20, 2008

Mitt senaste "fynd"...


ser ni här; en svart cultljusstake. Jag gjorde bort mig lite, för jag såg bara den röda prislappen med det fantastiska fyndpriset 10 kr :) Den fick alltså följa med hem, och väl hemma stod jag (och står fortfarande) lite frågande inför varför jag köpte den... en svart, modern ljusstake passar inte in någonstans hemma hos mig!

Jag har en vit med, med plats för tre ljus, som jag älskar! Jag tycker den är supersöt och jag har en mängd olika "skivor" att byta med, allt efter årstid och humör. Just dessa fick jag i födelsedagspresent av min mamma i fjol.



Jag har äntligen kommit igång med läsningen igen, efter ett långt uppehåll. Senast utläst blev "I skuggan av ett brott" av Helena Henschen (lite osäker på stavningen, jag har inte boken framför mig nu). En jättebra bok, väldigt intressant både som roman och som skildring av Sverige under tidigt 1900-tal. En blandning mellan skönlitteratur och verkliga händelser, gripande och tragisk.

Boken jag läser nu ser ni här nedan. Jag har bara läst ett hundratal sidor, men än så länge så tycker jag mycket om den!


Ha en skön kväll!



måndag, februari 18, 2008

Vårtecken!


Idag har vi vår här hos oss! Himlen är blå, luften är mild och solens strålar värmer skönt mot vintertrött hud. Livsandarna vaknar så sakta till liv och jag känner hur de sträcker på sig och drar kraft och glädje ur solens ljus. Det känns som om jag vaknar efter vinterns gråa tid och hur hoppet om livet spritter i hjärtetrakten. Underbart...

Det här blir vår första vår i vårt nya hem, och det ska bli så spännande att se vad som kommer upp i rabatterna och i skogsbrynet. Jag blev så glad idag när jag såg att jag har lite blommor att se fram emot i rabatten på framsidan av huset. Och att det faktiskt redan är en liten gul solskensblomma som lyser mot mig där! Jag har noll koll, så kanske är det bara ett litet ogräs (säkert någon av er som vet?), men det spelar liksom ingen roll, den gör mig glad :)

Tack för era goa kommentarer om min (blogg)trötthet! Jag har försökt nu att skippa "måstetänket" runt bloggandet, det ska ju bara vara på kul! Jag kommer att fortsätta blogga, men jag kommer nog fortsätta att ha en lite glesare tankt på inläggen ett tag framöver.


Här kommer fler vårtecken från min trädgård:
























fredag, februari 15, 2008

En dag försent...


kommer mitt Alla Hjärtans dag-inlägg! Den här veckan har gått rasande fort, jag hinner inte med :)...
Igår åt vi god middag och till efterrätt blev det kladdkaka med vispad grädde. Barnens farmor hade tagit med sig S till stan och de kom hem med presenter till båda barnen. Sen åt vi mat tillsammans, så vi hade en riktigt mysig kväll!


Jag sitter inte så mycket vid datorn längre, som ni kanske märkt på de glesa inläggen. Tid och ork räcker inte riktigt till för att hinna vare sig göra nya inlägg eller kika in hos alla mina favoritbloggar. Jag är i alla fall jätteglad för att ni fortsätter titta in hos mig, och lämnar kommentarer, även om jag tar tid på mig innan jag hälsar på inne hos er...
Jag hoppas att ni alla hade en riktigt fin alla hjärtans dag, och att ni har en härlig fredag!


*Kram!*



tisdag, februari 12, 2008

Muffins och sött fat


Idag har jag bakat muffins... oj, vad gott det var! Imorgon får vi besök så idag har jag bakat fikabröd för första gången sedan jul, och det var uppskattat kan jag lova!


Muffinsen ligger på ett sött gammalt fat. Det är så tunnt, fint porslin så man knappt vågar använda det, men det är ju ingen mening att det står i skåpet heller...




Visst är det sött?


Ha en riktigt skön kväll!



måndag, februari 11, 2008

På min hallbyrå...


har min linhund fått sällskap av en linkatt! De sitter under den sista julstjärnan, som fortfarande är så fin så jag inte kan kasta den :) ...
Det är inte så hemskt roligt att visa upp saker/rum/ miljöer som man inte är nöjd med, men eftersom största delen av huset inte åkt under penseln ännu så har jag ju inget att visa annars...

Hallen är det stooor pensionärsvarning på!
Här står min finbyrå, som är extremt svårplacerad eftersom den inte passar ihop med någonting annat i vårt möblemang. Men eftersom jag älskat denna byrå sedan jag var barn så är det ändå otänkbart att göra sig av med den. Såsmåningom är tanken att den ska få flytta upp i sovrummet och i hallen vill jag istället ha en stor vit byrå. Guldpegeln har legat under sängar och i garderober i flera år, men innan jul fick den komma upp trots att jag känner mig tveksam till den. Vi har försökt göra den lite mindre prålig genom att hänga småtavlor runt. Vi lekte med tanken att måla den vit, men det känns nästan lite fel att göra med en riktig guldspegel. Förhoppningsvis ser allt lite mindre "pensionärigt" ut när väggarna är ommålade.




Nu till något mycket vackrare :)
Min pelargon har fått komma in ifrån garaget, och trots att den ser väldans kal ut och bara har några enstaka små blad så blommar den! Nu vet jag inte om den borde få det egentligen, eller om det stjäl mycket kraft från växten, men jag njuuuter! En liten ljusrosa blomma lyser upp hela kontoret och sprider underbar vårkänsla...


Ha en fin dag!


fredag, februari 08, 2008

Ett hjärta till er!


Tack för alla rara, omtänktsamma kommentarer jag fick när jag berättade om min dotter. Det värmer verkligen!


Det har inte blivit så mycket bloggande den här veckan. Feber och snuva har varit mina "kompisar" och all ork är som bortblåst. Så nu väntar en helg när jag måste hinna ifatt... städ och tvätt ser jag fram emot *tjoho*...
Idag har jag iallafall hunnit med brödbak, för klicka här för recept!


Förhoppningsvis tittar solen fram så man kan få sig en liten stråle på näsan, och imorgon så är det ju förståss melodifestivalen! Jag är inte särskilt förtjust i den egentligen, men det är ju tradition att titta :)



Som avslutning bjuder jag på en bild från i tisdags... ser inte helt fel ut, eller hur :)

Ha en riktigt skön fredagskväll!
*Kram!*

onsdag, februari 06, 2008

Ett annorlunda inlägg...


Jag är väldigt anonym här på bloggen, men idag ska jag bli privat och personlig. Bloggen handlar inte om mig eller min familj på det personliga planet, och medvetet har jag valt bort att skriva om sån´t som är jobbigt eller ledsamt. Men idag är en särskild dag och idag får det bli personligt...

Kanske har ni sett att februari är utsedd till "Alla barnhjärtans månad" av Hjärt-Lungfonden? Jag såg reklamen på tv igår, där Kim Andersson pratar om insamlingen till nya ultraljudsapparater till barnsjukhusen, och den grep tag i mig och snörpte ihop både hals och hjärta.

I min familj finns nämligen en alldeles särskild liten person.
Tuff, enormt envis och starkast av alla människor jag mött i mitt liv; min dotter.
För 2,5 år sedan brakade hon ner i vårt liv och förändrade det för alltid.
M är född med ett trasigt hjärta, och när hon var bara några dagar gammal genomgick hon en stor operation. Hjärtat lagades och sedan dess har hon mått bra.

Men utan operation hade hon inte klarat sig, och utan medicinering (innan operationen) sedan födseln så hade hon inte överlevt mer än någon dag. Att hon kunde påbörja medicinering direkt efter födseln berodde på att hennes hjärtfel upptäcktes redan när hon låg i magen, vid ett ultraljud.





Med tanken att jag ville göra nå´t för att bidra så gick jag igår ifrån tv:n till symaskinen, och där föddes denna söta Hjärteängel. Jag kommer att lägga in henne på min pysselblogg och förhoppningsvis hittar hon därifrån ett nytt hem. Hon kommer att kosta 350 kr, och 150 kr av den summan kommer att skänkas till Hjärt-Lungfondens insamlig.


Vill ni läsa mer om hur det är att leva med ett hjärtbarn i familjen, rekomenderar jag att ni kikar in hos Abbe!



Ha en bra dag!


tisdag, februari 05, 2008

Skogspromenad och städning


När barnen lämnats på dagis imorse tog hunden och jag en skogspromenad. Först tog vi oss knappt framåt eftersom min galna vovve var glad som en fölunge över att ha koppel på sig och vara på väg till skogs :) Skuttande och hoppande kom vi iallafall in i skogen och åh vad skönt det var! In i skogen, uppför backen och spända axlar faller ner samtidigt som tankarna lugnar sig och klarnar... Skogen är verkligen ett andningshål för mig, och det är underbart att ha den så nära!

Tack för all respons om min chiffonjé! Kul att se att fler än jag är lite sentimentala med sina grejer! Och ja, det är originalfärgen och jag tycker den är fin i sin nötta mörka färg så den kommer helt klart att får vara som den är. Jag känner lite vördnad inför vissa saker, tanken på hur länge de funnits och vad de "sett". Om jag inte missminner mig så är just denna chiffonjé en bröllopsgåva till min mammas mormor och morfar. Och i garaget (har inte hittat rätt plats än) står en gammal utdragssoffa som min svärmors mormor och morfar fick i bröllopspresent :)

För ett par veckor sedan köpte jag mig en liten hjärtan på tråd. Väl hemma kunde jag inte hitta någon kruka i rätt storlek, så jag tog helt sonika och tryckte ner den i en liten ljuslykta istället! Blev riktigt fint, och enda nackdelen är att jag nu måste köpa mig en ny ljuslykta... men det kan jag nog leva med ;)



Idag ska jag städa i vardagsrummet. Mitt ljusbord har blivit jättefult efter att katten hade ner en blomkruka på det inatt, så jag har lite att pyssla med... Hoppas jag inte måste måla om det, utan att märkena går att få bort ändå.

Ikväll hägrar semlor till de vuxna och kakor till de små, hoppas vi får en mysig stund!


Ha en god fettisdag :)!


måndag, februari 04, 2008

Mer från kontoret...


Idag får ni se min gamla chiffonjé som står inne på kontoret. Den här kolossen kommer från början från min mammas mormor och morfar. Detta är en av de möbler som förmodligen skulle bli lite roligare med ett lager färg, men får nog vara som den är ändå... Chiffonjén kommer nog bättre till sin rätt, oavsett färg, när väggarna blir ommålade. Allt ser sunkigt ut mot dessa hemska väggar!

Hur är det med er? Är ni sentimentala med gamla grejer?
Jag är löjligt sentimental... :) Jag har t ex ett skrivbord som är grönt (jepp, grönt!) och skulle antagligen bli jättefint i vitt med vackra knoppar. Jag kan se det i mitt huvud, och det ser jättebra ut! MEN det ska liksom vara grönt och fult... Det har alltid sett ut så, och jag minns hur det stod hemma hos morfar och var... ja, grönt :) Kanske vågar jag visa det för er någon dag snart, så kan ju ni försöka sätta penseln i handen på mig och ge mig en spark där bak ;)

Uppepå står det lite rött Rejmyreglas som jag satte fram till jul. Jag tycker det lyser upp fint, så det får stå kvar även nu. Pärlorna hade jag på mig på studentbalen för snart 10 år sedan.
Ljusstakarna är inköpta på Ikea, och ljusen är handstöpta.



Pigtittaren med sina vackra detaljer:


Här hemma råder måndagströtthet och seghet. Men solen har lyckats leta sig fram så jag ska försöka kravla mig ut på en promenad med barn och hund, så blir man säkert piggare sen.



Ha en bra måndag!