fredag, maj 30, 2008

För en vecka sedan...

tog vi en helgtripp med husvagnen. Det var en sedan länge planerad tur, som dessutom lyckades komma väldigt lägligt, när vi verkligen behövde komma hemifrån och ladda batterierna lite. Med en påbörjad skilsmässa i vår närmaste krets, har mycket förändrats på kort tid och ett avbrott i vardag och grubblerier gjorde oss gott.

Vi kopplade på vagnen på fredag eftermiddag, och många långa timmar senare hade vi åkt över Ölandsbron! Vi åkte till sydöstra Öland, till Stenåsabadets camping.

Såhär såg det ut på lördag förmiddag, när vi packade in oss i bilen för en dagsutflykt:



Vi åkte till djur- och nöjesparken, och spenderade dagen med att titta på olika djur och åka barnkaruseller!
Samtliga familjemedlemmar tyckte att det var en rolig och spännande dag :)



Japp, det var vårkänslor både lite här och där :)




På kvällen tog vi en promenad på stranden. Övervakade av svanpappan som höll koll på oss... hans fru låg i bo en bit bort.




När trötta barn ville gå hem till husvagnen så tog jag och hunden en promenad i underbar alvarsmark. Kvällssol, starka vindar, tystnad som bröts av ett och annat fågelrop... Total frid och lycka infann sig...

Vackra orkidéer förgyllde min kvällspromenad:











Söndagen bjöd på utflykt till Eketorps borg, en uppbygd fornborg.
Där gick får, grisar och höns fritt, till barnens förtjusning! Vi kikade in i gammeldags bostäder, och tittade på en massa spännande saker i muséet som finns på borggården. Det var ju lågsäsong och inte så mycket aktivitet, men det var spännande nog för en snart 3-åring och en 5-åring.

Efter en härlig helg hade vi lite svårt att slita oss från det vackra Öland, och trötta men glada kom vi hem sent i söndags kväll.

Efter en lite trött vecka ("semesterbakfylla") kommer vi förhoppningsvis att få njuta av en härlig helg. Sol har utlovats, och kanske blir det till och med badpremiär... ja, för barnen i alla fall :)


Ha en fin helg!

fredag, maj 23, 2008

Vill bara


tacka för alla kommentarer och önska er alla en riktigt fin helg!
Stor kram!

onsdag, maj 14, 2008

Lillsemester....


Hej på er, mina vänner! Efter lång frånvaro gör jag nu ett litet inhopp. Blir kanske inte så mycket mer än små inhopp då och då nu under sommarhalvåret. Jag har helt enkelt inte ro att sitta framför datorn längre. Jag vill nog inte sluta upp med bloggen helt och hållet heller, inte än i alla fall... Misstänker att jag skulle sakna den väldigt framåt hösten och vintern!
Och även om jag är enormt dålig på att besöka alla era fina bloggar, så ska ni veta att jag är hemskt glad för alla som lämnar kommentarer hos mig. Och som tålmodigt återkommer till min sida, fastän jag är så dålig på att lägga ut nya inlägg. Tack!

Här har vi haft fullt upp! Först lillsemester, sedan har min man varit iväg med jobbet och istället har barnens mormor bott här, och helgen efter det hade vi våra kontaktbarn. Nu i veckan fyllde sonen 5 år, och i helgen ska det firas med familj och vänner i dagarna två *pust* :)!

Under valborgshelgen var vi ju iväg på en lillsemester. Vi åkte till Ånnaboda, som ligger strax utanför Örebro. Omgivningarna där är otroligt vackra, och även om vädret var svalt och mulet så hade vi möjlighet att njuta av fiske och sköna promenader. Så här följer ett smakprov på tidig vår i Ånnaboda...

Far och dotter på fiskesemester:







En promenadväg gick hela vägen runt sjön. Perfekt att fördriva tiden på om man inte är fanatisk fiskare :)
Ser ni dem? Släkt och vänner skickar röksignaler från andra sidan sjön:











Ha en skön kväll!