måndag, juli 21, 2008

Sand mellan tårna, vågskalp mot stranden,

morgondagg i gräset, badbyxor på tork i solen...

Nu drar vi på semester!
Hoppas ni alla har en härlig sommar! Kram på er :)!

tisdag, juli 15, 2008

Före och efter - med 3 år emellan...


I förra veckan firade vi födelsedag här i huset. Lillasyster M fyllde stor flicka, nämligen 3 år! 3 år som gått fort trots att det varit en omtumlande tid. Och igår firade M födelsedag nr 2; 3-årsdagen av sin hjärtoperation.

Som varje år när M ska fira födelsedag, så är det inte en odelat glad dag, utan dagarna runt födelsedagen är även lite jobbiga. Man återupplever dagarna runt den dag hon föddes, och våra liv kastades in åt ett nytt håll. De mest dramatiska dagarna i våra liv.

På bilden ovan är M bara några timmar gammal, och ligger i en kuvös på neonatalavdelningen, redo för den stundande helikopterturen ner till Lund. Ännu är det inte så många sladdar som trängs på hennes lilla kropp, och hon ser ut nästan som en vanlig liten bebis... Totalt omedveten om den stora oron, glädjen och kärleken som hon tillfört våra liv, och den förändring i vår värld som hennes födsel orsakat.



Födelsedagen firades med paket, ballonger och tårta! Tårtan har M själv valt genom att peka ut den i den finfina tårtboken "Millas kalastårtor" av Camilla Tubertini. Täckt med smaskig chokladpudding gick den hem hos alla kalasdeltagare, utom hos födelsedagsbarnet själv, som inte vågade smaka :)


För varje år som går är födelsedagarna lättare att klara av, och minnen av det vanliga livet tar allt större plats i de tillbakablickar som hör alla årsdagar till. Men vi påminns, och tilllåter oss att påminnas, om livets skörhet och lyckan av att vi alla finns här. Det var inte självklart att vi tre år senare skulle ha en galet trotsig treåring, med ögonfransar som fjärilsvingar och en liten röd mun. Men vi är glada och tacksamma att det är så.


*Kram*

måndag, juli 07, 2008

Regnet vräker ner...


Så vad gör man en måndagmorgon i juli, med gråtung himmel och ihärdigt regnande? Jo, man tar kaffekoppen och en bit mörk choklad, kryper upp i en fåtölj med en filt över knäna och en riktigt bra bok... och så sitter man där och njuter av kaffe, choklad, bokens värld, barnens lek i rummet intill och regnets smattrande mot huset... Låter rätt ok, eller hur :)?


Igår var vi på skogspromenad. Uppdraget var att hitta några små kantareller, som vi hört ryktats redan finns ute i skogarna. Inte en endaste liten kantarellknopp såg vi till, men vi kom i alla fall hem med en liten påse blåbär och en massa frisk luft i kroppen! Vädret gjorde att det kändes som en riktig höstpromenad, med grått ljus och små regnskurar. Marken doftade fukt och kåda och allt var lungt och stilla. Bortsett från min snart treåriga dotter som ihärdigt vrålade "Bäääär miiiig!" under en stor del av skogsturen...


Liten, liten ljuvligt blå fjäril satt och kikade på oss på både dit- och tillbakaväg...




Lite sommarkänsla, trots höstvädret...





Skogens egna fyrverkerier!




Sonens lycka var total när en liten grodunge gjorde sin entré i ett dike :)




Regntyngda tuvor, på stigar som bara djuren brukar vandra...




En orkidé stod plötsligt och blickade mot mig ifrån skogsbrynet. Så vacker! Finns det någon som känner igen den? Kan det vara Skogsnycklar tro?




Min man gav mig den finaste presenten jag fått på länge, ett smultronstrå! Alldeles underbart söta och goda var de :)


Ha en riktigt fin dag!


fredag, juli 04, 2008

Lite från utsidan...


Igår fick jag för mig att dra fram en grön trådhylla som stått i garaget. Jag köpte den för många år sedan, men har aldrig tyckt att den passar någonstans, och så igår fick jag plötsligt syn på dess plats. Utanför lillstugan finns ett perfekt litet "hål" mellan syrenbuskar, körsbär och ölandstok. Fram med hyllan alltså, och på den ställde jag några av mina krukväxter, lite stenar och ett litet, litet vattenblänk. Hyllan syns inte från uteplatsen, utan bara om man går precis förbi. Jag tycker det blev lite mysigt med ett litet överraskande rum mitt ibland allt det gröna :)

Litet vattenblänk... ett värmeljusglas med en malva i:


På farstukvisten har vi en inbyggd bänk som jag använder som "pyntbänk". Den är omöjlig att sitta bekvämt på, så istället ställer jag lite fina saker där, för att välkomna dem som kommer hem till oss.
Såhär ser det ut nu (ignorera leksakerna under bänken):




En av lanternorna har tappat en glasruta, men det går bra ändå :)
Lyckoelefanten måste förståss få vara med, och i den stora krukan står en magnolia.







Min söta pelargon, fyndad på Maxi för endast 15 kr pga att den inte hade några blommor. Med lite tålamod (och vatten) kom blommorna så småningom :)



Margeriten fick vi i värdinnegåva på midsommarafton, och den lilla stången får bli kvar även om den inte är så tjusig. Den hör ju till!
I de vita krukorna står mina knoppande krysantemum som blommade så ljuvligt i vintras, om ni minns?




Ett litet blänk till... och malvorna kan jag inte motstå :)




Mitt emot bänken hänger en vacker flätad ampel med en ljuvlig surfina...


Ha en skön helg!