tisdag, augusti 24, 2010

Rosprakt


Tänkte jag skulle visa upp mina nyaste älsklingar i trädgården :)
Jag älskar verkligen rosor och skulle med glädje fylla trädgården av dem om jag bara hade råd. Men eftersom det är dyrt, och en dessutom ganska riskabel investering med rosor (tidsbrist och rådjur är väl inte de bästa förutsättningarna egentligen) så brukar jag försöka passa på att fynda i slutet av säsongen... Ja, jag är den där människan som köper de billiga sista små pinnarna och hoppas på att lite ny jord och kärlek ska göra susen :)

Den översta rosen är köpt till fullpris tidigt i somras, för tålamod är inte min starkaste sida, och ibland måste man faktiskt unna sig :D Den heter Macys Pride och den tog god tid på sig att komma igång, men sen blommade den med väldigt vackra blommor. Först ljust gula för att sedan övergå i vitt. Tyvärr var blomningen över ganska snabbt, men jag hoppas och tror att det blir bättre till nästa år!

Här under ser ni ett av mina fynd... Jag köpte den barrotad för halva priset i ganska skruttigt skick. Det är egentligen inte min typ av ros, och jag köpte den mest för att den var billig, och ett par extra rosor kan ju inte skada... Det var en chansning och väldigt spännande att se om den skulle ta sig, och hur den skulle se ut. Queen Elisabeth heter hon och jag tycker faktiskt att hon är mycket vacker. De blommor som kom i år har dessutom hållit sig väldigt länge, och bara det är ju ett stort plus!


Här kommer ännu ett av mina fynd...
Jag ville egentligen inte ha gula rosor, men fick en ide att det skule vara fint tillsammans med de rosa (QE) så jag köpte ett par Arthur Bell. Ett väldigt lyckat köp! Den har fått många blommor redan nu i sommar och har fantastiskt vackra blommor som först är mörkt gula för att bli ljusare och ljusare. Han doftar helt ljuvligt och är nog faktiskt min favorit just nu!
Så bra det kan bli om man vågar chansa och leka lite :)





Här är Prarie Dawn, den senaste att flytta in i min trädgård. Jag köpte henne för en vecka sedan, och hon hade en knopp då så jag fick iaf se hur hon ser ut innan det är dags för vintervila. Tycker inte att bilden på plantskolan stämmer särskilt väl med verkligheten, hon är mkt starkare rosa än vad jag trodde! Men det är ju en del av charmen med att chansa, överraskningsmomentet när blommorna väl kommer :) Och passar hon sen inte in där jag satt henne, så kan jag ju alltid flytta på henne senare...