onsdag, februari 29, 2012

Vår!

 
Alltså... vilket underbart vårväder! Jag har rullat ut barnvagnen för första gången och promenerat i trädgården med kameran i högsta hugg. Årets första fjärilar fladdrade förbi och lyckan bubblade till i magen.
Jag tog galet mycket kort på alla fina vårtecken, men jag tror att jag nöjer mig med att lägga ut de här idag.
De räcker gott för att förstå vilken underbar eftermiddag jag haft :)




söndag, februari 26, 2012

Full rulle

Lillasyster pep lite och  nybliven storebror vill gärna hjälpa till med matningen  :)


Först vill jag tacka för de fina gratulationerna. Tack!

Nu har familjens yngsta medlem redan hunnit bli 10 dagar gammal. Helt otroligt vad fort dagarna snurrar förbi. Jag ammar, byter blöja och försöker att vila lite om tillfälle ges.
Vi har ännu inte tagit oss utanför ytterdörren, bortsett från ett besök på BVC. Eftersom jag har snittats (för fjärde gången dessutom) så har jag fortfarande lite ont i min stackars mage, men det blir bättre för varje dag. Och jag blir framförallt rörligare, vilket jag såklart missbrukar, och får mer ont igen. Det är svårt att sitta still när vårsolen skiner och man inte är lika tung och otymplig längre :)

söndag, februari 19, 2012

Lycka är


mjuka mjölkdoftande kinder, en tandlös vacker mun, en liten platt näsa och en hel massa silkesmjukt hår.

Lycka är att få välkomna ännu ett fantastiskt barn in i vår familj. En välmående, underbar dotter.

Älskad från första stund.


tisdag, februari 14, 2012

Alla Hjärtans Dag


Här firade vi Alla hjärtans dag i lugn och ro. Eller firade och firade... vi åt en god middag bestående av Vildsvinsskavs-gryta med kantareller, potais och lingonsylt. Gott och lättlagat. Lite kladdkaka med grädde kändes lagom avancerat som efterrätt.
Dagens höjdpunkt var det jättefina kortet som vår 8-åring gjort åt oss i skolan. Massor av fina hjärtan och ett fint handskrivet meddelande med sneda och vinda bokstäver går liksom inte att slå :)

 På kvällen har jag bakat muffins också, som barnen ska få med sig på sin skolutflykt imorgon. Och så ett storbak med bröd. Det känns lite som om jag bott i köket sen i eftermiddags faktiskt. Men nu är det kväll och dags för te, kvällsmacka och soffhäng med min man.
Perfekt avslut på dagen.


måndag, februari 13, 2012

Godsaker


I förra veckan hade jag och min 2-åring en hemmadag när vi bakade tillsammans. På schemat stod att baka tårta, för det ville han ha minsann. Och en sockerkaka med glasyr och en hel massa tjusigt strössel som lillefisen själv fick strö över  blev en finfin tårta i hans ögon :)


Glasyren gjorde vi av florsocker som späddes ut med 1 del outspädd saft plus 2 delar vatten och så lite karamellfärg. 



Efter att varit ute i vinterväder och blivit genomfrusen finns det väl inget godare än en mugg med varm choklad? Sist gjorde jag den på 1,5 tsk muscovadosocker, 2 tsk kakao och en mugg varm mjölk. För extra lyx kan man toppa med minimarshmallows och pudra över en gnutta kanel. Sen är det bara att njuta!


tisdag, februari 07, 2012

Alla barnhjärtans månad

 Såhär ser det ut på min väska. Hjärtepins från flera år tillbaka samsas i ett litet hörn. Vet inte om det är så väldigt stylish precis, men jag tycker de är söta och dessutom har jag dem där av fler anledningar än så.

För att visa att jag stödjer forskningen om barnhjärtan är en orsak.
För att jag är mamma till ett hjärtebarn är en annan.




Ett inlägg som det här går inte att skriva utan att tårarna stiger i ögonen och hjärtat blir en rädd liten boll i bröstet.
Men det känns viktigt att göra ändå. För om inte vi som har dessa små människor i våra liv orkar och vågar prata om det, vem ska göra det då? Hur ska andra människor då ens kunna få en glimt av den oro och skräck som det innebär att få ett hjärtebarn? Hur det är att lämna sitt nedsövda barn till operationssköterskorna och veta att snart ska de öppna upp hela bröstet och operera det där ohyggligt lilla hjärtat som kämpar på i den lilla, lilla kroppen?

Och vem ska då kunna berätta att: Titta här! Såhär var det för snart 7 år sedan. När min dotter var bara 4 dagar och hjärtopererades. När läkarna räddade hennes liv. Och det kunde de göra tack vare forskning och framsteg. Och nu lever hon. Härjar och bråkar, leker och utvecklas, precis som det ska vara när man är snart 7. Nu har hon tappat sin första tand och ser ut som den trollunge hon är. Tack vare pengar som fört forskningen framåt. 

I februari kan man köpa hjärtepins för att hjälpa forskningen om barnhjärtan framåt. Man kan också ge en gåva direkt till Hjärt-Lungfondens insamling för att hjälpa till. Läs mer HÄR.

Så att fler barn ska få fortsätta finnas, få växa upp och bli vuxna människor.
För att fler barn ska få leva sina liv.

Här har jag tidigare skrivit lite om vårt hjärtebarn: Före och efter - med 3 år i mellan och även här: Ett annorlunda inlägg

fredag, februari 03, 2012

Äntligen fredag!



Attans vad skönt det är med fredag!
Vi är ett par slitna föräldrar här för tillfället. Fröken mittemellan kommer upp varje natt och väcker oss genom att säga att hon kissat på sig. Vilket hon inte gjort. Det tar på både ork och humör, speciellt eftersom jag redan är uppe ett par gånger per natt redan, för att rasta min minimala blåsa... Men nu hoppas vi på att det blir lite bättre med ork när helgen kommer och man kan morna sig lite och sen bara softa runt på förmiddagen.
Att vi har en massa projekt som behöver avklaras under helgen väljer jag att förtränga för tillfället ;)

Idag rivstartade vi morgonen med att starta tvättmaskinen redan innan frukost, sen gick en bra stund åt till att lista ut hur man fick bort liggdelen från nya barnvagnen. Vi har även satt en monsterstor bröddeg på jäsning och bakat muffins med pepparkaksdumle. Och med vi menar jag förstås jag. Utom vad det gäller muffinsbaket, där hade jag fin hjälp av en väldigt engagerad tvååring :)

Nu är ryggen trött och höfterna skäller på mig, så det blir nog inte så hemskt mycket mer gjort idag, förutom att jag måste hålla igång tvättmaskinen. Vi har fuskat hela veckan, och det blir inte sådär jättebra när man är en familj på fem personer. Det blir mycket tvätt med tre barn i huset!



torsdag, februari 02, 2012

Mums fillibabba


Jordgubbssmoothie

2 dl naturell yoghurt
1 dl frysta jordgubbar
0,5 banan
(Ev en liten nypa socker vid behov)

onsdag, februari 01, 2012

Mysmorgon


Utsikten från sängen nu i morse var inte helt fel; blå himmel och sagolika fluffiga moln. På sängen låg jag och lillebror T och läste barnböcker  på löpande band medan soluppgången utspelade sig utanför fönstret. En härlig mysstund! Jag passar på att njuta av hans sällskap i lugn och ro nu, innan vi har en ny minsting i huset som kommer att sno åt sig en massa uppmärksamhet. Vi njuter av våra lediga dagar tillsammans, jag och lillebroren.  Även om han nog tycker att det är lite dålig fart på hans runda mamma nu för tiden...


Idag ska jag mest försöka hinna med lite småpyssel. Jag ska beställa hem lite av varje som jag tycker saknas, i form av schampo, tvål och hårvård. Kanske ska jag ta tag i listan med fröerna som jag vill ha hem också. Och så vill jag läsa i nya boken. Precis påbörjad, men redan knölig, eftersom lillebror också har tagit sig en titt i den :)