fredag, mars 30, 2012

Trötta familjen



Här skiner solen idag. Härligt vårväder! Och vi ska göra vårt bästa för att sova bort dagen.
Med en förkyld sexveckors bebis och en man som jobbade över till 4 imorse (från 8.30 igår) så känner vi oss ganska möra. Så jag, maken och bebis kommer att spendera dagen i sängen. Eller iaf den delen av dagen som de större barnen är i skolan och på dagis.
Godnatt!

söndag, mars 25, 2012

Vårpromenad




Igår tog hela familjen en superhärlig vårpromenad.  Barnen cyklade och vi vuxna knallade.
Med på promenaden fick även min nya kärlek Iphonen följa med, samt roliga appen Hipstamatic. Nu vill jag aldrig ta nå´t annat än gammeldags, skavda och shabbiga bilder :)








lördag, mars 24, 2012

Vår i trädgården





Älskade, efterlängtade vår!

onsdag, mars 21, 2012

Vår i köket


Jag har köpt mig en fin vaxduk till köksbordet. Jag har länge tänkt att jag skulle köpa en vit, fin variant för att få en "dukig" känsla och för att det skulle passa bra till våra väldigt mönstrade kökstapeter. Men alltså... nu är det vår i luften! Jag längtar efter sol och blommor och färg. Pasteller är ljuvligt, och speciellt om våren. Så jag fick för mig att rosa vore fint.

Lite orolig för uppenbar bebiskänsla beställde jag efter moget övervägande (tjatande på maken) en ljusrosa med vita prickar. Och det blev jättefint! Precis sådär vårigt som jag önskade. Visst är det kanske lite barnkalas-känsla över det hela, men vad gör det? Barnkalas är ju också glatt och härligt :)



Och det finaste mor har lägger hon på bordet :)

torsdag, mars 15, 2012

Bakeri bakera


I veckan har jag haft min tvååring hemma från dagis. Normalt går han 2 dagar i veckan, men nu går det vattkoppor på dagis och nästan alla barn var hemma sjuka. Ska bli väldigt spännande att se om vi klarar oss undan. Är inte jättesugen på att få vattkoppor i familjen just nu när vi har en liten bebis. Dessutom är maken den enda som haft det tidigare, så om vi andra 5 blir sjuka lär det väl bli lite lagom kaos...

Jag och liten T har ägnat en hel del tid åt att baka. Han är en väldigt engagerad och glad bagare så det är en mysig sysselsättning för oss under lediga dagar.
Den här veckan har det blivit morots- och kanelmuffins, semlebullar och frallor.


 
Också ganska nybakad liten bulle :)

fredag, mars 09, 2012

Fredagsmys


Så  blev det fredag igen. Veckan gick fort förbi, men ändå kommer fredagen precis i rättan tid. Skönt soffhäng är vad vi försöker ägna kvällen åt.  Jag sitter här och dricker kaffe och fikar på marängsviss. En timme senare än vad resten av familjen fikade.

Jag har ju liksom en liten fyrakilos chef som bestämmer över mig med järnhand. När jag får kissa, sova, äta och dricka kaffe. Och kaffedrickandet i synnerhet är något hon ogillar i allra högsta grad. Häller jag upp en kopp så är det garanterat att hon bestämmer att det finns andra, viktigare saker för mig att göra. Företrädesvis torka bajs eller ta fram tuttarna för allmän beskådan. Japp så är det.

Bossen

tisdag, mars 06, 2012

Kontraster


 Det är verkligen vårvinter nu. Det känns som om man sitter i sprickan mellan årstiderna. Ena dagen vinter, andra dagen vår. Igår var det riktigt kallt (nåja, -7... men det var rått och kändes riktigt kallt) och träden i skogsbrynet var sagolikt frostiga och vackra.

Idag var det istället ljuvligt vårväder. Solen sken från blå himmel och efter att vi hämtat hem de lite större barnen från dagis och skola stannade vi ute i fina vädret en bra stund. Lillfia sov i babysittern uppe på trappen och stora barnen lekte i trädgården. Hade inte lillebror fått ett riktigt utbrott som den 2,5-åring han är, så hade det kanske blivit premiär för mellis ute. Men bättre lycka nästa gång och så vidare... :)