onsdag, maj 30, 2012

Hämta andan


Allt gick bra i förra veckan. Dottern opererades på tisdagen och kom hem igen redan på torsdagen.
Men det känns lite som om luften har gått ur oss. All anspänning har släppt nu och förhoppningsvis var det här den sista etappen på en ganska tuff vår.

Nu ska vi försöka vila upp oss lite och ladda om. Andas.

söndag, maj 20, 2012

Sommarens första dag


Jag är off just nu.
Sedan i höstas har vi väntat på operationstid för vår äldsta dotter, och för tre veckor sedan kom den. Sedan dess har jag gått runt med huvudet under armen. Tankarna förvirrade och splittrade. Känslorna på precis samma sätt. Så skönt att få det gjort! Äntligen. Nej! Stopp! Jag vill inte vill inte vill inte!

Imorgon skrivs hon in, på tisdag opereras hon. Det är inte hjärtat den här gången, och det hjälper lite när oron härjar i bröstet. Men bara lite.

Att lämna henne på operationsavdelningen den där första gången, för snart sju år sedan, är det värsta jag varit med om. Det är nästan overkligt obehagligt att vi nu måste göra det igen. Eller egentligen inte vi. Jag måste vara hemma med våra andra barn. Att vänta på besked om att hon vaknat och allt gått bra, utan min man, känns förskräckligt. Och för honom, att behöva sitta ensam på sjukhuset med sin oro, det gör ont att tänka på. Vi borde kunna luta oss mot varandra, men det går inte den här gången.

Jag önskar bara att allt ska gå bra. Och jag längtar tills slutet på veckan, när vi är samlade här igen, hela familjen under samma tak.
Så som det ska vara.

onsdag, maj 16, 2012

Slätar över bajsprat med ljuva bilder




 Jag funderade tidigare idag på varför jag tycker att jag inte hinner att blogga. Jag gör ju just ingenting om dagarna, förutom den vanliga vardagliga markservicen. Vilken iof är ganska omfattande med fyra barn, varav en bebis. Men ändå. Så jag tänkte att idag ska jag ta tag i det här, och här ska bloggas. Började med att pilla lite med några bilder...

Ja. Precis då bajsade lillskruttan så det skvätte över kommungränserna. Bajs överallt. Få av kläder, duscha av henne över handfatet med hjälp av tillbringare och vattenkokare eftersom varmvattnet var slut. Klä på, sanera skötbord, byta om på mig, gå ut med bajspåsen. Vädra, fixa fram ny napp, som inte ramlat ner i bajset tidigare, och så lägga trött bebis för vila. Plocka ihop tvätthögar och städa undan i badrummet. Under tiden hojta åt tvååringen så han inte hyssar till det alltför mycket medan mamman är upptagen med annat.

Och ungefär där slutade jag undra varför jag inte bloggar oftare ;)


onsdag, maj 09, 2012

Lyckan i att lära sig

Igår låg lillfia på sängen och väntade på mig. Jag var tvungen att springa ett varv i huset och satte på speldosan åt henne så länge. Plötsligt blev jollret och "småpratet" helt tyst och jag trodde att hon hade somnat. Jag smög in i sovrummet och kikade på henne, men hon sov inte - tvärtom. Hon låg med stora ögon, vilt sprattlande. Hon hade lärt sig att styra sina händer, och plötsligt kunde hon slå på Laban så han for runt.

Lyckan i att lära sig nya saker! Aldrig är den så påtaglig som hos små barn.

tisdag, maj 08, 2012

Att sjunga ensamhetens lov


Utsikten från kaffekoppen är det inget fel på. Och kaffekoppen i sig lär behöva fyllas mer än en gång idag. Det behövs bara lite extra bebisgnölande på natten för att jag ska känna mig som en urvriden trasa dagen efter.

Nu sitter jag här och samlar mig lite inför dagen. Idag är lillebror på dagis och storasyskonen i skolan. Bara jag och bebis hemma i flera timmar. Vilket är en av veckans höjdpunkter faktiskt.
Så får man säkert inte säga som mamma, men jag säger det ändå; ack så skönt att vara hemma (nästan) själv, ha det tyst och lugnt omkring mig och få tänka en och annan tanke från början till slut utan avbrott. Lyx.


måndag, maj 07, 2012

Igår




Vi byggde en kaninbur, hade vårröj i trädgården, åt glassstrutar, låg på en filt och tittade på segelflygplanen, hade pizza-picknick i gräset och rent allmänt bara njöt av en underbar försommardag :)

onsdag, maj 02, 2012

Bildkavalkad från valborgshelgen



I fredags fick jag två roliga paket! Ett med nagellack och concealer från ELF. Det var första gången jag handlade därifrån, och jag blev väldigt nöjd. Det ska erkännas att nagellacksfärgen Minty Cream inte var riktigt som jag hade tänkt mig... Jag vet inte om jag tycker att den är rätt snygg, eller helt gräslig, men den var väldigt hållbar iaf. Jag målade naglarna i fredags och den har ännu inte börjat flaga. Lite smått fantastiskt.

Paket nummer två innehöll en bärsele från Ergobaby. Finfina grejer tyckte liten A och somnade som en stock efter att först kräkts lite på mig.

För att göra av med sista påskmarängerna avslutades kvällen med marängswiss. Sjukt gott såklart :)




I lördags var vädret ljuvligt och jag tog barnvagn med tillhörande bebis och gick på en riktigt skön tvåtimmars-promenad.




Söndagen bjöd på premiärtur med vår nyligen införskaffade lilla båt. Härligt! Det var lycka att åka ut på en liten sjö, stanna och fika medan båten guppade lite lugnt.




Valborgsmässoafton tillbringades bl a på soptippen, där vi gjorde oss av med en hel del grejer som legat och skräpat här hemma. Och på kvällen blev det brasa och fyrverkerier. Den första vi åkt på sedan vi fick barn faktiskt. På fötterna satt mina nya gladskor med rosor. Jag gillar mönstret men tycker att modellen får mina fötter att se väldigt stora ut. Lite Pippi-varning. Men ja. Det bjuder jag väl på då.



Första maj och strålande sol. I växthuset, där jag drack mitt morgonkaffe, var det hela 30 grader varmt. Sommarfeeling!

Sen bar det ut på sjön igen, den här gången var det fiskedags för barnen. Det gick bra en stund och då var det alldeles mysigt och underbart. Men sen tröttnade lillebror på att sitta still, kaos (eller nja... men nästan iaf) utbröt och vi åkte hem och grillade istället.

Och vips så var det vardag igen.