tisdag, september 25, 2012

Hej hösten


Jaha, nu är hösten här på riktigt. Man måste ha jacka på sig, annars blir man kall. De minsta måste ha mössa på huvudknoppen, och stövlar är det enda rätta när man lufsar ut på morgonens blöta gräsmatta. Men det är rätt okej faktiskt. Jag välkomnar hösten, försöker tänka att den är en nystart efter en ganska jobbig sommar. Jag hoppas att jag ska hitta tillbaka till mig själv lite grann. Kunna landa i mig, ankra mig därinne och bli lite mer hel och samlad.

Min älskade, men i år förskräckligt eftersatta, trädgård håller också på att samla sig inför kallare tider. Trots att mycket nu är på väg att ge upp helt, så tycker jag att det är något skört och vackert med just den här tiden. Trädgården kan konsten att somna in med stil.





torsdag, september 06, 2012

Amen vad gör jag då hela dagarna?

Eftersom jag inte hinner blogga längre? Ja, tittar man på Instagram så verkar svaret vara: äter. 
Egentligen tar väl själva tillagningen mer tid än ätandet. För äter gör jag ganska snabbt. Alla som någon gång haft en bebis vet vad jag pratar om...

Faktum är att det är lite nya matvanor här hemma. Jag bestämde mig för att min lunch alltid ska vara vegetarisk (undantaget om det finns rester över), att vi verkligen ska se till att använda upp alla rester och slattar så att inte mat kastas, och att vi ska ha en vegetarisk middag i veckan. Det går faktiskt över förväntan bra. Visst, mannen "glömde bort" och undrade var köttet tagit vägen och barnen är lite gnälliga och skeptiska till veggomaten. Men ändå. Alla äter, och som med alla nya vanor måste de få nötas in lite innan de blir till vardag.
Själv tycker jag det är kul med lite nytt tänk. Att sitta och leta recept på nya, spännande maträtter är en skoj sysselsättning, och både att skriva matlista och att laga maten blir roligare när det inte är samma gamla korv dag ut och dag in.

Och med det sagt... Nu ska jag gå och steka falukorv och koka lite stuvade makaroner ;)