Eftersom jag inte hinner blogga längre? Ja, tittar man på Instagram så verkar svaret vara: äter.
Egentligen tar väl själva tillagningen mer tid än ätandet. För äter gör jag ganska snabbt. Alla som någon gång haft en bebis vet vad jag pratar om...
Faktum är att det är lite nya matvanor här hemma. Jag bestämde mig för att min lunch alltid ska vara vegetarisk (undantaget om det finns rester över), att vi verkligen ska se till att använda upp alla rester och slattar så att inte mat kastas, och att vi ska ha en vegetarisk middag i veckan. Det går faktiskt över förväntan bra. Visst, mannen "glömde bort" och undrade var köttet tagit vägen och barnen är lite gnälliga och skeptiska till veggomaten. Men ändå. Alla äter, och som med alla nya vanor måste de få nötas in lite innan de blir till vardag.
Själv tycker jag det är kul med lite nytt tänk. Att sitta och leta recept på nya, spännande maträtter är en skoj sysselsättning, och både att skriva matlista och att laga maten blir roligare när det inte är samma gamla korv dag ut och dag in.
Och med det sagt... Nu ska jag gå och steka falukorv och koka lite stuvade makaroner ;)
1 kommentar:
Vi äter jättemycket vegetarisk mat här. För det är så jäkla dyrt och onödigt med kött ibland. Men jag kan oroa mig för näringsintaget ibland eftersom jag hatar bönor och sånt. Men jag har testat tofu nu. Jädrar vad gott det är att ha i grytor. Edith älskar konsistens på den också. Kanske kan funka för er?
Och rester ja. Jag har blivit proffs på restmatlagning faktiskt. Det är så att säga lite spännande resultat. Blandade framförallt.
Skicka en kommentar