måndag, maj 30, 2011

Mina frösådda pelargoner




Black Velvet Appleblossom

Nu blommar mina frösådda pelargoner. De har precis kommit igång så det är lite tunt med blommor än, men oj vad vackra de är! Jag är fånigt nöjd med mig själv, som har dragit upp dessa skönheter från frö :)

Jag är svag för ljusrosa pelargoner, och det blev två olika "appleblossom" . Black velvet är den som jag helst ville ha, och den är verkligen jättefin med små gracila blommor och snygga mörka blad. Ljuv är ett ord som passar fint!





Blueberry Ripple

Blueberry ripple var utfyllnad i varukorgen för att komma upp i rätt summa så jag skulle få beställa... Nu har den slagit ut och då är den nog nästan favoriten faktiskt :) Jättesöta, prickiga blommor! Färgen på korten är lite fel, i verkligheten är färgen mer som en blandning mellan ljust hallonrött och persika ungefär. Bladen är jättefina, härligt vårgröna med en svag zonalring.




Appleblossom Orbit

Appleblossom orbit har väldigt ljust rosa, söta blommor. Bladen får en kraftig zonalring när de står i solen och på flera av plantorna är de riktigt, riktigt stora.



Mårbacka Tulpan (stickling)

Mårbacka tulpan har jag ett helt litet gäng av efter stickling-tagningen tidigt i våras. Nu blommar både mamma-blomman och den största sticklingen. Blommorna är väldigt speciella, ser liksom ut att vara i knopp hela tiden. Fina, lite krusiga, ljusgröna blad.

måndag, maj 16, 2011

Vår bästa tid är nu...