tisdag, juli 15, 2008

Före och efter - med 3 år emellan...


I förra veckan firade vi födelsedag här i huset. Lillasyster M fyllde stor flicka, nämligen 3 år! 3 år som gått fort trots att det varit en omtumlande tid. Och igår firade M födelsedag nr 2; 3-årsdagen av sin hjärtoperation.

Som varje år när M ska fira födelsedag, så är det inte en odelat glad dag, utan dagarna runt födelsedagen är även lite jobbiga. Man återupplever dagarna runt den dag hon föddes, och våra liv kastades in åt ett nytt håll. De mest dramatiska dagarna i våra liv.

På bilden ovan är M bara några timmar gammal, och ligger i en kuvös på neonatalavdelningen, redo för den stundande helikopterturen ner till Lund. Ännu är det inte så många sladdar som trängs på hennes lilla kropp, och hon ser ut nästan som en vanlig liten bebis... Totalt omedveten om den stora oron, glädjen och kärleken som hon tillfört våra liv, och den förändring i vår värld som hennes födsel orsakat.



Födelsedagen firades med paket, ballonger och tårta! Tårtan har M själv valt genom att peka ut den i den finfina tårtboken "Millas kalastårtor" av Camilla Tubertini. Täckt med smaskig chokladpudding gick den hem hos alla kalasdeltagare, utom hos födelsedagsbarnet själv, som inte vågade smaka :)


För varje år som går är födelsedagarna lättare att klara av, och minnen av det vanliga livet tar allt större plats i de tillbakablickar som hör alla årsdagar till. Men vi påminns, och tilllåter oss att påminnas, om livets skörhet och lyckan av att vi alla finns här. Det var inte självklart att vi tre år senare skulle ha en galet trotsig treåring, med ögonfransar som fjärilsvingar och en liten röd mun. Men vi är glada och tacksamma att det är så.


*Kram*

7 kommentarer:

Marina sa...

Det syns på bilden då hon är helt ny att hon kommer att bli mycket söt tycker jag. Trotsig treåring - mysigt!
Visst är livet skört och jag kan tänka mig att det är dubbla känslor runt en födelsedag som innebar så mycket av olika slag för er.
Vilken fin tårta, synd att hon itne vågade smaka.
När vår son fyllde 5 hade jag fixat en "köpetårta" (brukar bli hembakad annars) med marsipan, som han älskar och en fin dinosaur på. Men tro inte att han skulle äta den tårtan. Fel färg på marsipanen nämligen! Den var vit, itne grön som den skulle vara enligt honom.

Synnøve. sa...

Förstår att det är många känslor i omlopp kring den här dagen.
Nu ser hon ut som en normalt frisk vild treårs jänta med benen fulla av spring.
Ta vara på henne.
Grattis så här en dag i efterskott.
Jag kan komma och äta upp tårtan :D
Synne :D

Trollmor sa...

Grattis till er fina flicka!
Förstår att det är många tankar kring hennes födelsedag.
Du skriver så vackert om er kärlek.
Många varma kramar till er

Sussie sa...

Grattis till lilltjejen. Jag förstår att många känslor trängs i huvud och hjärta. En sån tur att det gått så bra ändå. Så fint du skriver om din flicka, ståpäls och tårar :) Ha en fin dag, kramar.

Anonym sa...

Så söt så!
Ja livet kan fort ändra sig men nu till de lyckliga delen just för er!
Vilken mumsig tårta!

Må gott!

//Cissi

Sussie sa...

Kolla din mail, jag har en fråga, kramar.

Gry sa...

De där känslorna känner jag igen. Jag förstår dig.

Tänk vilken kämpe hon har varit! Otroligt vilken inneboende kraft vi människor har i oss. Så himla mysigt den nedersta bilden med två fina syskon vid vattenbrynet ;-)

Jag blir helt öm av tanken på de små liven.

Grattis till tjejen i efterskott!

Kram till dig