torsdag, september 25, 2008

6 saker som gör mig glad!


Jag har fått en utmaning av Zanna som har bloggen Under Regnbågen! Tanken är att jag ska nämna 6 saker som gör mig glad... Jättesvårt att välja, det finns ju så mycket jag blir glad av, när jag tänker efter! Men så här blev listan den här gången:

6 saker som gör mig glad!

1. Min familj och mina vänner kommer såklart först!

2. Trädgården är en källa till ro och glädje, det upptäcker jag mer och mer!

3. Husvagnen och vad den betyder gör mig glad!

4. Tanken på att det snart (ja, 3 mån är inte lång tid!) är jul! Jag äääälskar julen!

5. Mjuka mular, solvarm päls och hovslag mot marken... hästar gör mig väldigt glad!

6. Böcker och att jag numera hinner läsa igen gör mig glad!

Jag skickar inte vidare utmaningen, eftersom jag inte vet vilka som haft den... Den som känner sig manad får gärna ta den :)!



Ha en skön kväll!

måndag, september 22, 2008

Trädgårdspresenter!


I helgen var hade vi ytterligare en födelsedagsfika, och nu var det svärmor som kom på besök. Med sig hade hon några fina trädgårdspresenter. Jag blev så glad, det var verkligen mitt-i-prick! Jag fick dessa vackra blomsterlökar, som jag nu bara ska hitta rätt plats åt.

En jättefin och efterlängtad "Lykkefund" honungsros , som ska få stå vid lillstugan fick jag också...




och slutligen ett Katsura-träd. Ett kakträd som ska dofta av nybakade kakor och ha fantastiska höstfärger! Trädet har redan fått komma i jord på framsidan av huset, och det passar jättebra där med sina brinnande färger. Visst är det vackert?





Så måste jag förstås tipsa om lite ätbart också :) Till lördagsfikat bakades Leilas Kokostoscakaka, verkligen supergod! Och igår kväll så åt vi "Varma mackor a la Mamma C"... ett fantastiskt gott tips!

Imorse när jag var ute med hunden var vaarje blad på min katsura täckt av fina fina vattendroppar... svårt att fånga bra på bild, men väl värt ett försök då den var så vacker...




Ha en bra måndag!

torsdag, september 18, 2008

Award och Vägen till den perfekta äppelkakan...


Jag har fått en fin award av Zanna , tack snälla du!

Vägen till den perfekta äppelkakan... går naturligtvis genom min nya bakbok :) Igår bakade jag
"Gammeldags äppelkaka" ur Leila Lindholms "A piece of cake", och den blev suveränt god! Jag uteslöt dock mandelmassan ur receptet, och stekte äpplena i farinsocker istället för strösocker.









Ha en härlig fredag!

Tick, tack...

Blåbärs och dumlemuffins!


dagarna går, åren går... Ännu en födelsedag har kommit och gått, så nu är man ett år äldre! Här firades det i dagarna tre i förra veckan och ugnen har fått jobba på. Nej, jag fyllde inte jämt, men ingen kan ju komma och fika på samma dag, så då blir det många fikastunder... Ännu en väntar i helgen :)






Presenterna bestod bl a av glada grodstrumpor, vackra assietter, gammal klocka och en alldeles underbar bakbok!






Så mycket gott det finns i denna bok att det är helt otroligt! Både blåbärs- och dumle-muffinsrecepten kommer därifrån, och därifrån kommer också receptet på dessa maffiga cupcakes...






Här finns recepten på nätet, för den som blev sötsugen!


Till sist får ni se en födelsedagsbakelse som smakade ljuvligt, trots att den inte var hembakt... :)



Ha en härlig dag!

onsdag, september 10, 2008

Sommaren är slut...



I måndags regnade det hela dagen, och när jag gick ut i trädgården för att fotografera min nya ros som just slagit ut, så tyckte jag faktiskt att det kändes som om naturen sörjde. En grå himmel släppte sorgsna tårar inför det faktum att sommaren nu är slut...
Men ändå... jag är verkligen ingen höstmänniska, men det går inte att förneka att även hösten kan vara mycket, mycket vacker. Följ med runt, så får ni se...
(bilderna är klickbara)


Flammentanz



Höst i spindelvärlden




Vackraste höstskruden- hallonbusken



Hösthallon



Tappra ringblommor



Höstanemoner



Kärleksört



Älskade malva...



Syrenhortensia


Ha en skön kväll!





onsdag, september 03, 2008

Underbar, underbar bok!



Vill tipsa om den alldeles fantastiska boken "Flyga drake".
Det är en av de bästa böcker jag läst, man får bara inte missa den! När jag avslutat en bok brukar jag normalt sett välja en ny redan samma dag eller dagen efter, men efter "Flyga drake" kunde jag inte välja en ny bok på över en vecka... en stark läsupplevelse med andra ord!
Den här boken lever fortfarande kvar i mig och jag tror att den är en av dessa böcker som kommer att följa mig genom livet, som bara få böcker kan...


Baksidetext lånad från Adlibris.

"Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.

När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig. Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag."

Läs den!


Ha en fin dag!

tisdag, september 02, 2008

Såpbubblefredag :)


Här kommer ett litet livstecken från mig i skogskanten :)
Vardagen har kommit med besked och tiden rusar fram... Här finns inte så mycket tid över till bloggeri-nöjen minsann! Senaste veckorna har ägnats mycket åt att fixa i trädgården, målat om inne och börjat med byte av värmesystem i huset... fullt upp alltså :) Men så snart det lugnat sig lite räknar jag med att dyka upp här lite oftare igen.


Jag gillar såpbubblor... Tycker de är så vackra när de lyfter mot himlen och utstrålar frihet och lugn. Min M fick ett såpbubblesvärd i försenad födelsedagspresent av några vänner, och i fredags lekte jag och barnen med små och stora såpbubblor ute i trädgården, under sol och blå himmel... Härligt!









Ha en skön dag!