fredag, november 28, 2008

Nu doftar det jul!


Nu har mina underbara hyacinter slagit ut i köket! Och det doftar SÅ gott! Jag älskar verkligen hyacintdoft, det är jul för mig :)

Ni vet ju att jag gillar vitt och ljust... men nu måste jag visa en så mysig kruka jag plockat fram, som går i en annan stil. Kolla in min fina guldiga plastkruka! Nostalgi... den fanns redan när jag var barn och efter en lång skåpsvila så står den nu inne på kontoret med en hyacint, en grankvist och en kotte i. Jag blir glad av den :)




Ute är det +4 och barmark. himlen är grå och det är sån´t där väder som man blir trött av...
Men det är ju advent på söndag, så för att ladda julkänslorna lite så vill jag visa er bilder från min skogspromenad i tisdags istället... Då hade vi minusgrader, 20 cm snö och sol. En underbar vinterdag med andra ord!




Ha en skön helg!

måndag, november 24, 2008

Äntligen!!


Härligt, nu är vintern här!
Jag blir som ett barn när snön faller; lyckligt och förväntansfull :) Morgonens promenad var 5 kämpiga kilometer, pulsandes i nysnö på oplogad väg... Snön föll rikligt och vinden tog i mer och mer. Blöt och med vassa snöflingor stickandes mot kinderna gick fnissandet liksom ändå inte att hålla tillbaka... jag älskar ju vinter, snö och jul :)

Väl hemma fick hunden komma ut och busa i snön! Hon var minst lika lycklig som jag, och det var inte lätt att övertala henne när det väl var dags att gå in igen!




Kaninerna har satt vinterpäls och ser härligt fluffiga ut. Den här lilla killen fick dock flytta in i uthuset ett slag eftersom det yrde in snö i hans hus (han har en övervåning på buren också). När den har fixats iordning får han flytta ut igen. Det måste kännas trångt i en vanlig innebur när man är van vid två-vånings lyxlya...




I helgen som var tjuvstartade jag lite med julens växtarrangemang inne i huset och ute på farstukvisten. Nu är det ju bara dagar kvar till första advent, och alla vet vi ju hur fort en vecka går :)


Ha en underbar dag!

lördag, november 22, 2008

Tillbaka :)


Jag fick ju hemlängtan... hit till min gamla vanliga blogg! Som en del av er vet har jag haft en annan blogg under ett par veckor, men eftersom den mer och mer började utvecklas till att bli som den här bloggen började det kännas ganska meningslöst att ha dem båda kvar. Så nu har jag stängt den andra, och i fortsättningen kommer jag att hålla till här igen... Krångel, krångel :)

Har ni sett min underbara ljuspin?!
Jag är otroligt förtjust i grisar, och när jag såg den här ursöta Piggasus-pinen inne hos Zanna så kunde jag inte motstå den! Piggasus-pinsen finns, tillsammans med en mängd andra fina saker, till salu inne på Zannas hantverksblogg Änglaverkstan ! Kan ju avslöja att jag har en hel del annat från änglaverkstan också... Får jag lov att visa en annan dag :)

måndag, november 17, 2008

Hallen - before & after :)



And After:


Den här bloggen skulle från början fokusera på inredning, men så har det ju inte blivit. Ingen fara med det i och för sig, men nu när jag har lite nytt att visa, så gör jag det :)

Golvet i hallen ska bytas ut så småningom, men det får vänta ytterligare ett tag, detsamma gäller med målning av trappan. Först ska alla rums väggar målas eller tapetseras och bara det kommer ta en bra stund innan det är gjort, för vi håller snigelfart på ytrenoveringar för tillfället. Man måste ju ha både tid, lust, ork och pengar för att få ett bra resultat! Just nu byggs det pannrum och där läggs energin för tillfället. Visst är det kul med snygga väggar, men det är det ju med mindre elräkningar med :)!


På byrån ligger säsongens första arrangemang, bestående av mossa, kottar, en mossig pinne och granskott...


På väggen mittemot hänger en liten hylla och en notis. Under står en ärvd kista som slukar mängder av saker!





Ha en skön dag!

onsdag, november 12, 2008

Pysslat!


Hjärta, 26cm: 45 kr inkl frakt.
Röd julstrut med vitt upphängningsband, 17cm: 35 kr inkl frakt
Rosa/brun strut med brun/vit upphängningsband, 19cm: 35 kr inkl frakt

Ser du nå´t du gillar så maila mig :)

Jag tar det ju lite lugnt på den här bloggen, men jag finns på min nya blogg: En om dagen

Välkommen att hälsa på mig där!

måndag, november 03, 2008

En paus...


Jag har tappat lite orken för bloggeriandet, så nu tar jag en paus. Kanske kommer jag tillbaks med nya krafter lite närmare advent, vi får se....
Under tiden får ni njuta av en av mina favoritbilder. Min älskade son står på klipporna och blickar ut över havet. Platsen är mitt favoritställe på jorden, och tidenpunkten är augusti 2008.