måndag, juni 30, 2008

Tillbaks efter pyttesemester...


Igår em kom vi hem igen efter vår pyttekorta minisemester, som varade ganska exakt ett dygn. Men trots att vi var hemifrån så kort tid, att vi knappt fick sova någonting och barnen var i luven på oss och varandra mest hela tiden, så var det skönt att komma bort ett tag! Det är alltid skönt att bryta vardagen för en stund, även om det bara är en liten, liten stund...

Vi tillbringade lördagskvällen tillsammans med min familj, och åt en jättegod middag bestående av grillad fläskfilé och sen jordgubbar med glass till efterrätt. Precis som det ska vara på sommaren alltså :)! Tillbaka på campingen igen fick vi njuta av en underbar solnedgång över Vättterns vackra vatten, sagolikt!

På söndagen smet vi ut ur husvagnen mellan regnskurarna för att barnen skulle få leka på lekplatserna och rasa av sig lite efter helgens godisintag :) Självklart var den fina stranden tvungen att provas lite också, även om det inte var badväder! Vattnet var iskallt, men det är det ju nästan alltid i Vättern...


Hoppas ni alla haft en skön och vilsam helg! Och tack för att ni fortsätter att kika in till mig, även om jag är dålig både på att uppdatera och hälsa på inne hos er!

Ha en härlig dag!

fredag, juni 27, 2008

Blomster och boktips!


Ja, det är vad som bjuds idag :)!
Tänkte att ni skulle få se mina underbara schersminbuskar som blommar nu. De är otroligt vackra, översållade med blommor, och doftar underbart! Nu undrar jag bara var mina ljumma sommarkvällar är? Jag vill ju sitta ute och njuta av doften!





Förövrigt kan jag meddela att det fortfarande är kallt i vattnet, i alla fall enligt min knottrige son :). Men han är jätteduktig och har gjort framsteg, trots att han är av den försiktiga typen. Vi har även införskaffat en egen simdyna så att vi kan ägna oss åt hemmastudier så fort solen behagar titta fram :).

Imorgon åker vi iväg med husvagnen för en extra-kort-mini-semester! Vi ska bara 7 mil bort, för att campa i närheten av mormor´n och morfar´n. De vill rå om sina barnbarn, och jag ser fram emot att följa med min bästa vän och titta på en häst. Ska bli skönt att lämna tvätthögarna åt sitt öde, även om det bara är för ett dygn :)


Här ser ni min senast utlästa bok:




Igår kväll läste jag ut "Framtidens hemmafruar" av Laurie Graham. En jättemysig bok som handlar om sex kvinnor och deras liv.
Berättelsen tar sin början i 50-talets England. På en amerikansk flygbas lever fem av dessa kvinnor, som medföljande fruar åt sina "flygande" män, och de har kommit att bli nära vänner. En dag träffar de Kath, en engelsk kvinna som lever i efterkrigstidens misär på landsbygden. Detta möte kommer att påverka samtliga av dessa kvinnors liv...
Läs och njut!


Ha en skön helg!

måndag, juni 23, 2008

Midsommaren har kommit och gått...

Vi fick en ganska bra midsommarafton, trots att det var lite si och så med vädret.
Men min lilla M blev förkyld och fick feber natten till midsommar, och förkylningen tog fart även för mig under dagen. Så istället för ett glas vin och mys i utemöblerna framåt kvällen, blev det till att ligga och huttra under en filt i soffan framför tv:n. Vi såg en film... men jag minns inte vilken...
Jag är fortfarande dunderförkyld och precis hur trött som helst. Idag har barnen fått se skamligt mycket på tv, så jag har kunnat ligga och sega i soffan lite.

Simskolan har börjat och min 5-åring var superladdad. Väl där blåste det halv storm, himlen var hotfullt grå, och det var typ -10 c (en mindre överdrift kanske ;) ). Han blev besviken över att han inte fixade att bada i det iskalla vattnet, men vi ska ju dit dagligen i flera veckor, så det blir ju nya chanser...Vi hoppas på bättre väder imorgon!

Imorgon ska jag titta in till er andra och se hur ni haft det!
Ha det gott tills dess!

torsdag, juni 19, 2008

Följ med på promenad!


Nu laddar vi inför midsommar! Storhandling och en del städning är avklarad, men lite återstår (det tar ju aldrig slut iof...). Imorgon kommer våra kontaktbarn samt några vänner över, och vi har en galet fullspäckad dag. Jag fattar inte ens när vi ska hinna äta all mat jag handlat hem? Men det löser sig nog :) Och efter att all mat är uppäten får ni nog följa med mig på promenad igen... och igen... ;)


Det är så underbart vackert ute nu. Flera gånger den här veckan har jag och hunden gått på kvällspromenad på de mysiga traktorvägar som finns precis i närheten av vårt hus. Följ med oss ut!


Längd en av vägarna växer ganska många gamla rosenbuskar. Ljuvliga ljusrosa små nyponrosor som doftar underbart i kvällssolen. Undrar just om någon satt dem här för längesedan? Kanske har det någongång varit infarten till ett litet torp...




Sockenkyrkan skymtar fram bakom skogen.



Förvånat möte... "Stirrar du så stirrar jag tillbaka!" :)


Säg hej till publiken :)!



Molnen skingras och solen bryter fram... underbart!



Tokglad hund rusar av sig!



En gammal lada står vid traktorvägen. Här har torkats foder i forna tider. Jag älskar detta gråa gamla hus! Så vackert!





Förbi ladan och ner över vallen så kommer man till en fin å. Jag skulle inte vilja bada i dess bruna vatten, men den är ju vacker att se på i alla fall...

Ha en underbar midsommarhelg!
*Kram!*

onsdag, juni 18, 2008

Vi fortsätter...

... turen runt trädgården! Ja, ni ser ju förståss att det är ännu en lupin :) Jag vill ha massor, massor av lupiner! Tur att de är duktiga på att självså sig.

Och så får ni se samma lilla jordgubbe igen :)! Ville bara visa hur mycket som hänt på ett dygn... nästan ätklar nu...




Vid vår sittplats uppe i skogsbrynet har vi en alldeles underbar knotig gammal fläderbuske, med vita vackra blommor.




Körsbären får vi premiärsmaka i år. I fjol när vi var nyinflyttade så blev det inga körsbär, och knappt några äpplen, men i år ser det ut att bli skörd av dem båda. I förra veckan så firade vi faktiskt ett år i nya huset! Känns lite speciellt, att vi nu har gått ett varv runt, och man kan börja känna igen saker från året innan :)



Hallon blir det mängder av! Mums!



En annan favorit; malva! Jag älskar dessa underbara blommor som blommar i häftigt överflöd längs kortsidan på huset. Här ska jag sätta en liten stol eller fotölj så att jag kan sitta och bara njuta...



Luddiga humlor, berusade av nektar, brummar vilt runt bland blommorna...



Så här fint har det blivit på en jordfläck som annars stått gapande tom i väntan på att vi ska bestämma oss för om den ska bli rabatt eller gräsmatta...

Ha en fin dag!

tisdag, juni 17, 2008

Hej igen!


Datorn är hemma, mina kort fanns kvar i den och ute lyser solen (lite ibland i alla fall) ... frid och fröjd alltså!
Idag bjuder jag på en halv rundtur i trädgården (andra halvan kommer i nästa inlägg)! Sommaren har anlänt och överallt lyser små blommor, bär och spirande grönsaker upp i det gröna.
Doftschersminen har precis öppnat upp sina första knoppar och jag blir lycklig av de vackra blommorna!


Vinbär på gång! Jag åt det allra första ljusröda (sura) vinbäret idag... smakar sommar :)




Smultronen börjar bli härligt röda...



...och jordgubbarna är också på gång!




Gula söta blommor lyser upp lillstugans vägg (vet någon namnet?).


En av alla mina favoriter, lupin! Älskar lupiner, och humlor, så detta är ju full pott!



Utanför köksfönstret står mitt gamla utebord. Snart dags för ommålning, men än får det vara som det är, jag gillar det nötta uttrycket det har. Dahlior och tobaksplanta samsas om utrymmet i en gammal järngryta, och en liten ängel har förståss fått plats också!


Ha en fin kväll!

måndag, juni 09, 2008

Pausbild...


Den här gången beror min frånvaro inte på sol och lata dagar, även om vi fått en del av det med under senaste veckan. Nej, vi har nämligen drabbats av ett datorhaveri, modell större. Datorn är inlämnad på lagning och just nu har jag lagt beslag på svärmors dator en stund, för att kunna uträtta alla dessa saker som man är van att kunna göra hemifrån sin egen dator...
Jag hoppas att ni alla har en härlig sommar, och att vi hörs igen när min dator kommit hem igen :)

Ha det gott! *Kram!*