onsdag, december 07, 2011

Morgonbestyr


Först såg vi till att få iväg storbarnen till skolan, sen gick jag och lilleman hem och bakade sockerkaka till skolans luciakväll.


Ute var det fortfarande ganska mörkt, så vi myste lite extra av adventsljusstakens sken. Ljusstaken står för övrigt uppe året om, tycker det funkar eftersom det bara är två ljus. Brukar dock inte börja tända den fören fram i oktober/ november när kvällarna är riktigt mörka.


En glittrig glad älg gör alla vinterdagar en liten skvätt roligare :)


Smeten blev som den skulle, kan ju inte bli annat med så noggrann övervakning...


Lilleman ritade en stund medan jag röjde upp i köket. Vi gjorde i ordning en liten hörna av avlastningsbordet, och det funkade ju bra som pysselhörna. Om man gör många ultraljud under graviditeten ökar tydligen "risken" för att barnet blir vänsterhänt, något som stämmer in på liten T. Han är den enda vänsterhänta i familjen.


Sen var det dags för vår fruktstund som vi har varje morgon T är hemma från dagis.


Det har snöat massor under morgonen, det vill inte riktigt lägga sig, men lite vintrigare än bara grön gräsmatta är det ju i alla fall.

 
Efter sockerkaksbak satte jag två (vita!) hyacinter i samma kruka som jag alltid använder till hyacinter i vardagsrummet.


I år blev jag inte nöjd med krukan hur mycket jag än sprang runt och provade ut platser åt den. Nähepp, det blev omplantering. Nu fick hyacinterna varsin kaffekopp istället...



En hamnade på ljushyllan.


Och en på brickan på vardagsrumsbordet. Där hamnade visst en liten ljustomte också, som T tyckte passade in finfint :)

En riktigt skön morgon hade vi. Nu har lillfis precis lagt sig för middagsvila och jag ska ta och äta lite lunch. Livet i skogskanten är allt en bra spännande historia ;)

4 kommentarer:

jos sa...

Låter som en mycket fin morgon! Och vad mysigt ni har det med juldekorationer lite överallt. Jag gillar faktiskt dom vita hyacinterna bäst, tråkigt bara att dom så snabbt ser ledsna ut när dom blommat ut.

Att vara någons fru sa...

Men herregud vilken älg! Bästa julpyntet jag sett!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Frun: Ja, visst är han charmig :) Inköpt för en fjuttig peng på Coop för några år sedan.

stella sa...

Vilka underbara bilder på lillkillen.

Önskar er en god jul

MVH Stella