måndag, mars 31, 2008

Det går lite trögt...

med bloggandet nu för tiden. Verkligheten och det riktiga livet tränger sig på och kräver kraft och energi, så ork och lust för att sitta vid datorn har det blivit lite ont om... Men nu kommer ett litet livstecken från mig i alla fall :)

Här ovan ser ni det senaste pysslet; 2 st halsband. Var så längesdan jag gjorde smycken, så nu var det superkul att knåpa ihop några stycken! (Hamnar i pysselbloggen förståss :)! )

Jag har läst lite sen sist också.. först ut var "En doft av apelsin" av Joanne Harris. Hon har även skrivit "Chocolat", och det är samma stil av berättelse. En bra och läsvärd bok som jag tyckte mysket om! Läs mer om den här: Adlibris




Efter den läste jag "Martina-koden" av Martina Haag. Jättekul läsning! Om man vet med sig att man gillar hennes krönikor så kommer man också att tycka om denna roliga bok! Läs mer om den här: Adlibris



Idag har vi haft en helt underbar försommardag här hos oss! Förhoppningsvis får ni se alla korten imorgon.



Ha en skön kväll!

onsdag, mars 26, 2008

Vi sträcker oss mot ljuset...












Ha en underbar dag!

lördag, mars 22, 2008

Glad Påsk!


Hoppas ni alla har en riktigt skön påskafton!
Här har vi haft en ganska lugn och slö dag. Vi var nämligen iväg på påskmiddag hos mina föräldrar redan igår, så idag har vi slappat :) Ikväll ska vi till svärmor och äta lite påskmat igen, men sen har vi nog påskat färdigt för i år.
Här får ni se mitt enda påskpyntinköp (om man inte räknar de mängder jag pysslat med förståss ;) ) för i år; en liten romatisk höna (eller tupp kanske?) ...


Kunde inte låta bli, den är ju så söt! Den fick stå på en liten bricka i vardagsrummet, det enda påskpynt jag har däruppe.


Ha en underbar dag!

onsdag, mars 19, 2008

Bäst och pest med mitt hem!



Jag har blivit utmanad av Trollmor att visa upp vad som är bäst och pest i mitt hem! Vi börjar med pest...

Som ni kanske förstår är det inte den urgulliga gosbollen här ovan som är pest... Detta är en liten älskling som jag sålde i samband med att vi flyttade förra året. Jag saknar henne så, och ångrar mig djupt, trots att jag vet att hon det jättebra i sitt nya hem.
Nej, vad som är pest är att jag inte har något stall här vid mitt nya hus! Jag ångrar att vi inte köpte oss ett litet ställe med stall till... Kanske åtgärdas det dock i framtiden, på ett eller annat sätt.
Jag har ytterligare en pestsak att dela med mig av, nämligen denna:




Japp, det är en elpanna! Elvärme är ingen höjdare, om man säger så. Det finns antagligen roligare sätt att bli ruinerad på. Byte av värmesystem står högt upp på "Att-göra-listan"!
Nummer tre på pestlistan (ni hör, jag är en liten gnällkärring :)!) syns också på bilden ovan... flugskit! Här finns grymt mycket flugor, och de små blä-arna kommer fram vid minsta solstråle... Usch! Vi bor i närheten av en bondgård så det är väl bara att vänja sig, men det kom lite som en chock förra året...

På bästsidan finns faktiskt ännu fler punkter, som tur är!
Det bästa med vårt hus är ytan, rymden! Här är stort och ljust. Vi bodde på 110 kvm tidigare, och nya huset är ca 170 kvm, så skillnaden känns verkligen. Lägg därtill att ha haft 190 cm i takhöjd, till normal takhöjd så förstår ni hur stort och luftigt det känns!




Den allra största vinsten med att flytta tycker jag nog ändå att detta var:





Skogen! Jag älskar verkligen att bo i skogens kant. Jag kan gå rakt ut genom altandörren, över trädgården och in i skogen, och jag älskar det! Det är det allra bästa med vårt nya hem :)
Utsikten är nummer tre på min bästlista... Visst är det vackert?


Tack för alla fina kommentarer, ni förgyller min vardag!
Stor *kram* och ha en underbar dag!




tisdag, mars 18, 2008

På mitt lilla bord


Mitt lilla bord i köket rymde först pepparkakshuset, sedan en burksamling och nu för tiden står där mina kokböcker (hälften är fn utlånade som huvudhöjare på dotterns säng) samt några av alla mina burkar.

På hyllan ovanför ryms teburk, popcornburk, 2 st vita skålar på fot, en liten ljuslykta samt en gammal fin sillburk. Allt utom ljusglaset (som kommer från Ikea) är arvegods.
Sillburken brukade stå i skåp och bara få komma fram till jul och kanske påsk och midsommar, då det läggs hemmagjord sill i den. Men den är ju så fin, så numera får den vara framme som prydnad resten av året istället!





Hoppas ni alla har en härlig dag!
Här hade vi vinter imorse och nu är det vår igen... helknas! Snart ska vi gå ut en stund och klafsa runt i kladdet som snön lämnar efter sig :) Ikväll hoppas jag att jag hinner kika in hos er andra, jag hann ju inte med alla igår (lite dåligt samvete...)!


Ha en underbar dag!

måndag, mars 17, 2008

Men har ni sett?!


Igår hade vi en underbar dag!
Eftermiddagen bjöd på strålande sol och blå himmel. Vi satt i trädgården och drack kaffe och fikade. Jag gick lös på äppleträden med sekatören, och rensade i rabatterna på framsidan av huset. Bort med gamla uteväxter i krukorna och i med björkris, videkissar och äpplekvistar! In med pulkor i garaget, ut med trädgårdssköldpaddan! Vår i sinnet!

Och så imorse... snön vräker ner utanför fönstret! Känns minst sagt konstigt, som om jag vaknat i fel månad.

Men man får se det positivt, det är ju vackert med kontrasterna som uppstår... vårens spirande grönska med vinterns svala täcke på.

Krokusarna har fått små hattar:



Ett smakprov på vårpyntad farstukvist:



Resten får ni se en annan dag... en utan snö :)
Tack för alla kommentarer ni ger mig, det glädjer mig ska ni veta! Ikväll ska jag försöka kika in hos er allihopa!


Ha en fin kväll!
*Kram*

onsdag, mars 12, 2008

En fantastisk bok!


Här ovan, mina vänner, ser ni en av de bästa böckerna som jag någonsin läst! Jag har läst en hel del böcker, väldigt många väldigt bra, men den här är faktiskt något alldeles extra! En av de allra vackraste kärlekshistorier som jag fått berättad för mig...
Ja, ni hör ju... jag är förälskad i denna bok :)

"Henry är en stilig, bohemisk bibliotekarie som älskar punkmusik. Clare är konstnär med en passion för storslagna pappersskulpturer och thaimat. De möts för första gången när Clare är 6 år och Henry är 36 och gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Det låter otroligt, men är sant. Henry lider nämligen av en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden. Plötsligt ställer hans genetiska klocka om sig och han kastas framåt eller bakåt i tiden. Och Clare kan inget annat än att vänta på hans återkomst.

Henrys tidsresor är en hemlighet som svetsar samman de älskande trots alla smärtsamma avsked. Kampen mot Henrys sjukdom blir en kamp för att hålla fast tiden, livet självt. Tidsresenärens hustru formar sig till en berättelse om ögonblickets skönhet såväl som dess skörhet. Det är en historia om separation och saknad, men också om en närvaro så stark att den spränger alla gränser." (Baksidetext kopierad från Adlibris)

Det låter kanske lite flummigt och konstigt, men det är en underbar läsupplevelse!


Ha en fin dag!

tisdag, mars 11, 2008

Pysselchock ;) !


Jo, jag förstår ju om ni börjar gäspa lite nu när ni inser att idag kommer ännu ett inlägg om mitt pysslande... :) Men när det enda jag gör för tillfället är att knepa och knåpa i olika material så blir det ju liksom så... alternativet är att visa upp högarna i tvättsugan, för där tillbringar jag också en himla massa tid (var kommer all tvätt ifrån?!), men näe... det känns inte så lockande!

Så här ser ni alltså de senaste projekten; handgjord tvål, handgjutna ljus och så förståss... en ny ängel! Allt kommer förståss att hamna i pysselbloggen.

Lite vårblek om nosen sitter hon i de första solstrålarna...




I söndags var vi iväg en sväng på kvällen. Vi åkte till en sjö här i närheten, och där kastade barnen pinnar i vattnet och plaskade med vassstån från strandkanten. Och vår totalt galna hund tog sig årets första dopp! Förvånade stod vi på stranden och såg den forna badkrukan kasta sig ut i vattnet, hoppa upp på stenar och plaska omkring i sin badlycka :) Så synd att jag inte hade med mig kameran!

I helgen har jag läst mycket också, så imorgon ska ni få ett boktips på en alldeles underbar bok, som verkligen bitit sig fast i mitt hjärta!


Ha en härlig tisdag!

måndag, mars 10, 2008

Tävlingen avslutad!



Igår avgjordes min lilla påsktävling genom att min son fick dra en lott. På lotten stod: A-C Fint Hemma, som alltså kommer att få påskägget hemskickat till sig! Men nu är det ju så att i familjen finns även lillasysteryster och hon ville också dra lott, så därför blev det ett tröstpris till Miss Storm, som stod på hennes lapp :)

Tack allihop för era fina kommentarer, både i tävlingsinlägget och i vårinlägget! Jag blir så glad för varje kommentar jag får :)!

Idag har det varit full rulle, men imorgon ska jag titta in till er allihop, och så ska ni få se vad jag har pysslat med i helgen... (Nedan syns ett litet smakprov!)




Ha en fin kväll!



fredag, mars 07, 2008

Nu ni...


nu kommer våren!
Har ni sett en så´n söt liten krabat som sprang på hallfönstret igår? Hjärtat tog ett litet glädjeskutt vid åsynen av årets första nyckelpiga.... och så ännu ett idag, när jag såg årets första fjäril :)! Idag har vi firat vårens ankomst genom att sitta i solen på trappen och äta glass (årets första förståss)! Hur mysigt som helst!

Här kommer en liten krokuskavalkad ifrån min trädgård i skogsbrynet:










Ha en underbar fredag!

torsdag, mars 06, 2008

Tävlingdags!





Jag har lovat er en tävling, och här kommer den :)
Eftersom jag för tillfället är en gnutta besatt av påskpyssel så har jag idag fixat iordning ett påskägg som någon av er kommer att vinna. Ägget är en 15 cm stor godisgömma och dekorerat med spets, fjädrar, band och en underbar bild av kungsängsliljor.
Om du vill vara med i tävlingen så är det bara att lämna en kommentar till det här inlägget fram tom söndag kl 15!


Ha en skön kväll!







onsdag, mars 05, 2008

Pyssel och bok!


Det är ungefär vad jag hinner med nu; att pyssla och att läsa i min bok... Jag har gjort en hel drös med påskpynt, och nu har symaskinen åkt fram igen också. Igår kom en ny ängel till världen, en liten brunett med en underbart söt klänning! Får se vad som blir till idag... kanske en ängla-väninna :) ?

Boken jag för tillfället har svårt att slita mig ifrån heter "Klyftan" och är skriven av Nicholas Evans. I början av boken hittas en ung kvinna död i en bergsklyfta, inkapslad i isen. Ganska snabbt får man veta att kvinnan heter Abagail Cooper och är efterlyst för mord. Men hur kom det sig att hon hamnade där i isen? Vad hade hänt? Hennes och hennes familjs liv börjar nystas upp... Det är inte en berättelse bara om mord och Abagails död, utan om en familj och dess historia.
Jag har läst halva boken nu, och jag älskar den! Den är gripande och intressant och Nicholas Evans är otroligt duktig på att berätta alla sidor av historien. Jag har läst alla hans böcker ("Mannen som kunde tala med hästar", "I vargars närhet" och "Eldfångaren") och jag rekomenderar verkligen allihop! Han är en av mina favoritförfattare, bl a därför att han så bra kan skildra samma händelse från flera olika människors synvinkel och för hans fantastiska naturbeskrivningar.




Jag har sett att en del har små (eller stora!) tävlingar på sina bloggar då och då... det verkar kul tycker jag! Så imorgon kommer jag att starta en liten tävling/ utlottning, så kika in igen då om ni vill vara med :)


Ha en härlig dag!


söndag, mars 02, 2008

Mer påskpyssel!


Hemma hos oss är det helknas i år!
Jag brukar alltid ta in påskris och pynta lite sparsamt med påsksaker på långfredagen, men i år står redan färdigpyntat påskris inne på kontoret, och på ett silverfat ligger påskäggen i väntan på flytt eller godispåfyllning... Men jag ska inte klaga, det är väldigt fint, och gör vårkänslan gott!

I helgen har jag roat mig med att göra ägg att hänga i riset! Äggen har jag målat i härligt pastelliga färger, och vissa har fått söta textilblommor på sig också. Massor av ägg har det blivit, så nu finns det söta påskrisägg till salu inne på pysselbloggen!

Här kommer receptet jag lovade er (förlåt att det dröjde Gry ;) !! )





Hoppas ni haft en fin helg! Vi har haft det lugnt och skönt och bara gjort hemmasaker hela helgen. Städat, tvättat, pysslat och ätit massor av kladdkaka :)



Ha en underbar kväll!
*Kram*