söndag, oktober 02, 2011

Helgen so far


Igår hade vi superhärligt höstväder och äntligen både hann och orkade vi ta tag i lite höströj i trädgården. Jag städade ur växthuset och tog bort alla gamla växter. Tomatplantor, paprikaplantan och pumpaplantorna ligger numera på komposthögen i skogen och årets sista skörd ligger i en skål på köksbänken. Ett helt gäng små paprikor och några tomater, samt en liten pumpa blev det.

Pumporna i år (pajpumpa) är så små, så små, och jag begriper inte hur jag ska kunna få till nå´n paj av dem. Men de är väldigt fina, så de får ligga som prydnad lite här och där i huset. Jag får väl inhandla en pumpa att ha till mat och bak istället.

I fredags gjorde jag fula men goda Whoopie pie´s igen. Jag kan helt enkelt inte få till rätt form på dem, men smaken är det iaf inget fel på. Den här gången blev det chokladwhoopies med nutella/philadelphiafyllning. Nästa gång tar vi bort philadelphian och kör nutella rakt av tror jag. Ska man ändå svulla kan man lika gärna svulla ordentligt ;)


7 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Shit de där chokladkakorna skulle jag inte tacka nej till :)

LIVSGLITTER sa...

Ohh va mumsiga dom ser ut!!! Nomnom!

Det är så skumt med bloggen, vet inte riktigt hur jag ska få bukt med detta. Inge roligt om folk inte tar sej in eller att det krånglar, det är ju bara jobbigt och irriterande :/

Tack för att du tog dej tid att svara, det uppskattas verkligen <3

saralovisa sa...

MUUUUMS!
Åh vad härligt att kunna skörda såhär på höstkanten! Wow alltså! :)

Åh tack, jag är helt förälskad i våra bröllopsfoton. Vi hade en jätteduktig tjej som hjälpte oss, blott 20 år men hur grym som helst på att fota!:)

Eleonore sa...

Håller med om att nutella är bäst bara som det är :D

Tomtens Dotter sa...

Vilka underbart vackra bilder!
Det ser ut som om man skulle kunna äta grönsakerna på riktigt (det där lät fel. Men det känns som att jag vill tugga i mig datorskärmen, så mycket "på riktigt" känns de!)

Sussie sa...

Å så fina kakor! Jag vill oxå kunna baka så. Men leila säger att det är klurigt att baka såna. Är det så? Mumsiga ser de ut i alla fall :) Kram

jos sa...

Åh vad underbart med hemskördat. Har nyligen flyttat ut på landet, hoppas att jag ska hitta ett växthus till nästa säsong.