onsdag, januari 25, 2012

Fetknopp


Sen vår lilla katt flyttade hem till oss har den äldre katten, nyblivna storebrodern alltså, blivit en riktig maffioso. Han lever numera med känslan att om inte han äter upp maten så kommer han troligen att svälta ihjäl. Bäst att äta alltså!

Resultatet är en väldigt tjock katt. Vår egen Katten Gustav. Diet är svårt att införa eftersom vi har en katt till som måste ha tillgång till mat, och tjockisen här är dessutom en suverän jägare som fångar mängder med sork. Men numera är slappardagarna över. Inget mer ligga inne och slappa hela dagarna, tjockkatten körs ut på morgonen och får snällt hålla sig utomhus till eftermiddagen. Sen om det hjälper återstår att se. Kanske ligger han bara och gäspar i någon buske hela dagarna, och då lär ju inte friska luften göra någon större skillnad.


Men vacker är han trots allt fortfarande.


4 kommentarer:

jos sa...

Jättefin kisse! Vi har samma problem, tre katter och en som äter så det skulle räcka för allihopa. Men det går ju inte att inte ställa fram mat, då blir ju alla utan. Och just den tjocka är den som inte vill gå, dom andra två springer ut och in men hon gömmer sig så fort hon märker att någon gör en ansats för att kasta ut henne en stund. Får nog bli hårdare tag här med ;)

Fru Sederblad sa...

Oh, herre gud! Den där är nog till och med fetare än våra stallkatter. Och det säger inte lite ;-)... men han var väldans söt!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Oj, hoppsan!
Klump...

Sylten? Tja, jag körde den förra varianten med vanilj i frukostyoghurten. Jag hoppas verkligen att även denna passar för det ändamålet, annars kommer jag att bli ledsen...

Malin på pastill.nu sa...

Åh, vi har samma lilla problem här hemma. En tjockis och en normalmisse. Innekatter är dom också, men överväger nästan att göra dem utekatter efter 6 år bara för att banta tjockismissen. Önskar bara vi bodde bättre till för det.. Våra missar är dock väldigt duktiga på att gå i sele så funderar på att börja jogga med tjockis när det blir vår :-)