torsdag, januari 31, 2008

Lite nytt till våren!


Bara jag som längtar till våren? Näe... trodde inte det! Här hemma har vårlängtan tagit sig uttryck i form av en ny bekantskap; nämligen en vårängel! Hon och hennes lilla fågel blå sitter högst upp på pysselskåpet i väntan på ett nytt hem. Vi får väl se om någon fattar tycke för henne, annars får hon snällt sitta där hon sitter :)

Eftersom det är så kul att sy alla små figurer, men man liksom inte kan proppa hela huset fullt med dem (tror jag inte iaf ;)...) så har jag öppnat en pysselblogg också! Där tänker jag lägga ut nya filurer som letar efter nya hem! Än så länge ligger där mest så´na som jag sytt åt mig själv och barnen, men jag har lagt ut dem så att man kan beställa en egen om man vill. Vartefter nya figurer sys kommer de att trilla in på nya bloggen, under etiketten "säljes".


Ha en skön kväll!

onsdag, januari 30, 2008

Firande modell mindre



sysslade vi med i lördags!
Vi hade ett litet jubileum, så det blev extra god middag bestående av "Fläskfilé a´ la´ Gry" (tack för receptet Gry!!) och fina bakelser till efterrätt. (De ser godare ut än vad de var, tyvärr.)


Innan var vi en sväng på Blomsterlandet och då köpte jag mig denna vackra orkidé, som en gåva från min man förståss ;)! Jag älskar orkidéer och har ett helt gäng, men ingen av de andra blommar nu, så den här skönheten lyser verkligen upp här hemma!



Tack snälla ni för alla komplimanger om mitt pysselskåp! Det är nu invigt och jag njuter av att få sitta där och pula utan att behöva störa mig på att det ser så slitet och fult ut :)!

Jag har varit jättedålig på att hälsa på hos er andra nu, men jag ska skärpa till mig och ta en runda ikväll eller imorgon!



Hoppas ni har en skön kväll!

söndag, januari 27, 2008

Jag vet ju att spänningen är olidlig ;)


och nu har ni fått vänta länge nog! Tadam... Såhär ser pysselskåpet ut; "before and after"!

Underdelen har väntat länge på ommålning, i ca 5 år faktiskt, då jag från början hade tänkt göra klädskåp till bebisen som då låg i min mage... och ja, han fyller ju 5 snart. Bebisen kom, skåpet stod omålat, och fick därför inhysa allehanda pysselgrejer istället. Fult som stryk, men rymmer massor, så fick det stå på kontoret. Överdelen, som bara gjorde skåpet ännu fulare, har stått i uterum i evighet, men ändå hade jag inte hjärta att kasta det när vi flyttade. Och tur är väl det, för nu kommer det till användning! Kanske skulle detta skåp inte vinna några skönhetspriser nu heller, fastän det är vitt, men nog blev det bra mycket bättre än innan!



(Kontoret är helt klart det fulaste rummet i vårt hus... Som ni ser har de ansträngt sig till det yttersta och kombinerat beiga strukturtapeter med världens hemskaste plastmatta. Och så dessa bruna lister som finns överallt i huset...mmm... Hoppas ni inte får alltför ont i ögonen ;)...)

Underskåpet har en stor utdragsskiva som är perfekt att ställa min lilla symaskin på, eller stöka ner med vad man nu styr sig med. Plats att breda ut sig på är ju bra när man pysslar...


Jag vill tacka alla er som visat omtanke om min lilla flicka! Som tur var gick utslagen ner istället för att bli blåsor, och vi antar att hon har haft tredagarsfeber. Förvånade, men lättade, konstaterar vi att vi slapp undan vattkoppor denna gång!
Tack snälla för era rara kommentarer, stor *kram* till er!

Såhär ser utsikten ut från dotterns rum idag! Jag blev förvånad imorse när jag upptäckte att vi fått snö inatt, nu väntar man ju på våren.

Ha en underbar söndag!


fredag, januari 25, 2008

Sneek-a-peek...


En liten tjyvkik på mitt färdigmålade pysselskåp är allt ni får se ikväll :)
Jag hade såklart hellre visat upp hela på en gång, för jag är ganska nöjd med resultatet måste jag säga. Men (stort men) jag orkar inte städa upp det ton med lego som ligger framför, så fotograferingen får helt enkelt vänta tills i helgen :)
Vitt blev det iaf, och oändligt mycket finare än innan!



Förövrigt kan jag meddela att min dotter som haft feber sedan i söndags nu ser ut att ha fått vattkoppor... *pust* , *suck* och *stön*! Det är liksom ingen ände på alla snoriga näsor och andra barnkrämpor... Hoppas det blir lindrigt för henne i alla fall, och går över relativt fort, det vore skönt!



Ha en fin kväll!



torsdag, januari 24, 2008

Det händer inte så mycket


spännande här hos mig för tillfället. Jag målar på mitt pysselskåp och syr en del, så jag hoppas kunna visa upp lite nytt till helgen...
Idag får ni se min nya lilla fönsterlampa som jag satt i "bortänden" av vardagsrummet. Det blev så mörkt överallt när adventsbelysningen åkte ner, så jag var tvungen att fixa lite ny belysning i alla rum. Denna är dock inte hemmagjord ;), utan köpt på Ikea. Jättesöt när den lyser på kvällen!


Ha en fin dag!


onsdag, januari 23, 2008

Min längtan...


till havet är ständig. Jag längar alltid, alltid dit! Och dagar som den här; gråa, trista och fulla av vardagsbestyr, gör sig längtan till sommaren också sig påmind. Så idag får ni följa med på en liten tur genom utvalda semesterminnen från förra sommaren...

Det översta fotot är min dotter när hon badar på Öland. Vi tillbringade några dagar där, tillsammans med vänner. Vädret var inget vidare, men ibland sprack det upp och då fick man rusa till stranden :)

Fotot nedan är Freja som badar i Vättern, inte havet visserligen, men min högst älskade sjö. Så sagolikt djup och vacker, med alldeles klart vatten...



Två av männen i min familj; barnens far samt deras morfar prövar fiskelyckan (gick inget vidare kan jag avslöja :)!):



Detta är sommar för mig!
De här två sista korten är från min älsklingsplats på jorden. Här tillbringades lyckliga sommarlovsdagar under barndomen, och nu åker min egen lilla familj dit varje sommar. Man behöver inte stanna många dagar, men sommaren lever här för mig, och det är här jag får min semesterfrid...


Tack för att ni tittar in hos mig!
*Kram*



måndag, januari 21, 2008

Har ni sett så vackert


solen sken in i vardagsrummet igår!
Tur att jag hann fånga solstrålarna på kort, annars hade man väl trott att det var en dröm... Idag har det vräkt ner regn och snö omvartannat från en grå och tung himmel. Det känns som novemberhöst, och det gillar jag inte!

Igår färdigställdes senaste tildafiguren, den här gången blev det en söt liten häst! Texten blev lite tjosan, men det skyller jag glatt på att jag hade sällskap av mina små barn som krävde sitt medans jag broderade ;). Jag älskar hästar och denna lilla filur blev snabbt en favorit hos mig, så nu hänger den i vårt sovrum.

Ha en skön kväll!


söndag, januari 20, 2008

Lyckat projekt!


Kommer ni ihåg att jag hade ett litet projekt planerat till helgen? Det genomfördes och lyckades, och här ovan (och nedan) ser ni resultatet: en fönsterlampa av "fattigmanssilver".
Vi har tillverkat vår egen fönsterbelysning av en ljuslykta, och resultatet blev övveraskande bra! När jag inte hittat någon fönsterbelysning som jag fastnat för föddes idén att tillverka en själv, och jag är väldigt glad att det lyckades, nu har jag precis vad jag letade efter :)


Om någon känner sig sugen på att ha en så´n här lampa, så kan vi ordna en! Skicka ett mail om ni är intresserade; motskogen@hotmail.com

Ha en riktigt skön kväll!

lördag, januari 19, 2008

Nya blommor i mitt hus


Igår köpte jag mig en liten kruka med pärlhyacint. Tycker det känns så mysigt vårigt med små sköra lökar i kruka. Nu står den mitt bland ljusen på köksbordet och ser söt ut :)
Igår fick jag även en bukett med vita tulpaner av min man. Jag blev glad, men inte så översvallande lycklig som jag hade blivit om det inte hade gått åt två dagars tjat innan min oootrooligt romantiske make (not!) "överaskade" mig med dem... Nåja, de är underbara i vilket fall, och nu gläds jag åt att ha dem uppe i vardagsrummet :)



Övveraskad blev jag när jag upptäckte att jag återigen fått samma fina utmärkelse som häromdagen, men nu av Zanna med En ängel på ett moln och Maria med Marias mysvrå! Tack så mycket!!




Ha en skön lördagskväll!




torsdag, januari 17, 2008

Jag har fått...


en award av goa´ Faster Atta! Tack så hemskt mycket, jag blev jätteglad!!
Jag vill skicka den vidare till En ängel på ett moln, Den vita skolan och Marinas trädgård !

Idag har jag börjat målat om en möbel som ska stå på kontoret. Det är överdelen på mitt pysselskåp som har åkt under penseln, hoppas det blir bra! När den är klar är det dags för underdelen, så det tar väl några dagar innan jag kan visa er resultatet...
Idag har jag även tagit, vad jag tror är, vackra kort mina fina azaleor, men jag har tappat bort sladden till kameran så jag kan inte ladda över några kort (skrik och panik!). Så istället får ni se ett kort från mitt förra hem... Färgerna är lite knas, men jag tycker att det är fint ändå :)


Ha en skön kväll!


onsdag, januari 16, 2008

Lampkjol och tuttar!


Den rubriken borde väl fånga ert intresse :) ?
Idag vill jag slå ett slag för den månatliga bröstmassagen vi kvinnor borde ägna oss åt. Detta på grund av att jag läste ett bra och viktigt inlägg hos Madicken igår, där hon skrivit om hur hon upptäckte att hon hade cancer. Så håll koll på brösten och försök att komma ihåg att känna igenom dem varje månad, det är livsviktigt!

Nu till något mindre allvarligt...

Igår sydde jag mig en lampkjol. Jag gjorde en enkel variant, som blev ganska söt. (Jag skulle dock vilja veta vad min gammelmoster tycker om att jag slaktar hennes lakan och örngott och syr gardiner, lampkjolar och dukar av dem :)?)
Men fastän jag tycker den är söt, så är den liksom inte jag... Så den har faktiskt redan åkt ner igen, och ligger nu och väntar på att jag ska bestämma mig för vad jag ska göra med den.



(Det är inte tyget, utan lampan under som gör att det blir ljusare fläckar.)


Ha en skön dag!


tisdag, januari 15, 2008

Inspirationen...


för nya inlägg är lite låg just nu. Har svårt att veta vad jag ska skriva om och visa. Hade ju tänkt att min blogg skulle handla ganska mycket om inredning, men det är svårt att veta vad man ska visa upp när det bara är vardagsrummet som är färdigt! Det är inte det att jag inte har idéer för mitt hem (huvudet är proppfullt) men tid och pengar räcker inte till för att förverkliga dem alla... Nåja, jag får väl köpa mig en burk färg snart och sätta fart :)

Under tiden får ni hålla till godo med en ny liten Tildafigur. Denna gång är det en liten hund av linnetyg. Ganska söt är han med sin babyrosa näsa :)


Det är så roligt att sy alla små filurer, men jag vet inte vad jag ska göra med dem alla... så om någon av er som kikar in här blir sugen på någon av dem; maila mig!

Jag har ett litet spännande projekt som ska genomföras till helgen... Blir det bra så visar jag upp det då, misslyckas jag så får ni aldrig veta vad det var, så håll tummarna :)!


Trevlig tisdag önskas er alla!



måndag, januari 14, 2008

Vår i luften!


Idag har vi haft vår här.
Ni vet; luften känns och luktar annorlunda, himlen har en annan färg och ljuset har en annorlunda ton... Underbart väder hade vi på förmiddagen, och med tanke på att vi även hade sol igår, så känner man sig nästan bortskämd med vackert väder efter den långa gråa vintern! Nu är det ju bara januari, så snön kan likagärna ligga tjock imorgon, men idag, då var det vår :)

Vår hackspettkompis som håller till i den största gamla eken i skogsbrynet:



Hoppas ni alla haft en underbar helg!
Vi har varit ute mycket, myst mycket, och jag har hunnit sy färdigt ännu en liten filur.

Så vill jag säga ett TACK till alla rara som tittar in hos mig, och extra mycket tack till er som lämnar ett litet avtryck bakom er! *Kram*


Ha en trevlig kväll!



lördag, januari 12, 2008

Fler fina burkar


För ett par dagar sedan visade jag ju er mina burkar som jag har i köket, och nu tänkte jag ni skulle få se de jag har i skåpen också! Just nu används de inte till nå´t, och har inte hittat sin plats, men jag funderar på att ha dem till förvaring när min pysselhörna blivit klar. Måste ju vara perfekt till trådrullar, tygbitar, penslar och annat småkrafs.

Här är min favoritburk, jag tycker den är så vacker med sina rosor och den fina kanten! Den här buken står i en korg inne på kontoret, så att jag i alla fall kan se den, eftersom jag blir glad av den.




Här har vi ytterligare en vacker burk... baksidan är nästan ännu finare än framsidan!



En fin gammal kaffeburk:



Alla mina burkar är arvegods från min morfar.
Hur är det hemma hos er? Har ni mycket ärvda saker?
Jag har väldigt mycket ärvda saker har jag märkt, både möbler och småsaker. Ibland har jag kännt att det känns lite "sunkigt" med små mycket äldre saker (även om man såklart inte måste ha dem framme om man inte vill), men i vårt nya hus så funkar faktiskt de gamla möblerna bättre än i vårt förra hem. Eller i alla fall kommer de att göra det när väggarna fått lite ny färg :)

Ha en underbar lördag!





fredag, januari 11, 2008

Senaste sytt!


En vimsig liten katt har funnit sin plats på köksväggen! Där hänger han så söt och piggar upp min vardag :).
Och i pysselhörnan pågår redan ett nytt projekt...


Ha en skön fredag!

torsdag, januari 10, 2008

En vacker promenad


Jag vet att många med mig är trötta och lite "urvridna" så här i januari. Det väder som vi haft under största delen av vintern hjälper inte heller till precis... grått och grått och grått. Därför vill jag ta er med på min förmiddagspromenad! Idag var nämligen solen på besök och himmlen var förföriskt blå. Jag och min hund tog en alldeles underbar promenad, och som tur var tog jag med mig kameran. Så varsågoda, här bjuds det på en stund i vintersolen....

Den här pallen står utanför en hage. Jag tycker den är vacker i all sin enkelhet där den står helt övergiven.






Det är otroligt vad världen blir vackrare och hur mycket färg allting ser ut att ha så fort solen visar sig, när man levt i gråväder en längre tid...


Fruset vatten, så vackert...






Önskar jag kunde skryta med vackra vattendrag, men det är bara en helt vanlig vattenpöl :)

I bergsskrevorna spirar liv:



Som minnen av sommaren:














Tack för titten, och må solen skina på er :)!